Yellow Claw, het power trio uit Amsterdam, heeft aangekondigd dat hun langverwachte debuut album Blood for Mercy op 20 november zal verschijnen. Het album dat wordt uitgebracht onder het label Mad Decent is het logisch vervolg op Yellow Claw’s Amsterdam Trap Music series en verschillende hitsingles uitgebracht onder het label Spinnin Records. Ty Dolla $ign, Tiesto, Pusha T, DJ Mustard, Flux Pavillion, Becky G, Beenie Man en Barrington Levi zijn slechts een aantal grootse namen van de lijst die op het Blood for Mercy album te horen zullen zijn. Maar dit is niet alles, ook lanceerde Yellow Claw afgelopen donderdag een nieuwe mixtape: Mixtape 9. De Mixtape bevat exclusieve, nog niet eerder uitgebrachte fragmenten van het album.

Yellow_CLaw

Waar 2015 begon met shows als Future Music Festival, Miami’s Ultra Music Festival en Coachella, is er geen beter moment om het Blood for Mercy album te releasen.

In 2010 ontwikkelde Yellow Claw een ware cult met hun feesten in de welbekende club Jimmy Woo in Amsterdam. We zagen het trio de jaren daarna voorbijkomen met de een na de andere hit, geïnspireerd door diverse invloeden. Al snel trokken zij de aandacht van Diplo, die hen bij zijn label Mad Decent tekende. In 2014 ontving Yellow Claw lovende recensies voor hun indrukwekkende optredens op Tomorrowland, EDC Las Vegas en New Years op MadisonSquare Garden waar zij openden voor Jack Ü.

De branding, het groeiende platenlabel, de Blood for Mercy kledinglijn en dynamische optredens van Yellow Claw hebben ervoor gezorgd dat er een grote internationale fanbase is ontstaan wat zich heeft geuit in meer dan 175 miljoen YouTube views tot nu toe.

Luister hier naar Mixtape 9