Vandaag is het eindelijk zover. Gedurende het weekend van 3 tot en met 5 juli gaat de 9e editie van WiSH Outdoor van start. Met ruim 200 artiesten verdeeld over vele prachtige podia, een tropische weersverwachting en een (bijna) volledig uitverkocht festival belooft het weer een fantastisch zomerweekend te worden. Dit jaar is er tevens flink geïnvesteerd in service waaronder extra kassa-units, grote toiletgroepen en een grotere entree. In dit bericht vind je alle belangrijke informatie om volledig voorbereid aan een onvergetelijk weekend WiSH Outdoor te beginnen.
Wij raden al onze bezoekers aan om op zaterdag pas na het heetste punt van de dag te komen (16:00 uur). Zorg ook dat je goed voorbereid naar het festival komt want het gaat warm worden!

Wish_outd00r_Dj2DJ

Weer

De weersverwachting voor komend weekend ziet er fantastisch uit dus het belooft een heerlijk festivalweekend te worden. De organisatie heeft voldoende maatregelen getroffen voor het warme weer zodat je optimaal van je weekend kunt genieten. Zorg ook dat jij goed voorbereid naar het festival toe komt.

Maatregelen warme weer!

Bezoekers kunnen zichzelf dit jaar voorzien van gratis kraanwater bij de speciale watertappunten die verspreid over het terrein zullen worden geplaatst. Tevens zullen er een aantal ‘cooling zones’ worden ingericht op het festivalterrein, waar speciale sproeiers aanwezig zijn zodat festivalgangers op tijd de verkoeling op kunnen zoeken. Er zijn shelters geregeld voor extra schaduwpunten en ook worden de verschillende tenten voorzien van speciale airco’s om de temperatuur aangenaam te houden. Daarnaast zijn waterpistolen (kleiner dan 25cm en leeg bij aankomst) toegestaan en zijn er zelfs zwembadjes te vinden op het festivalterrein. Hier nog enkele andere maatregelen die zijn getroffen:
– Muntprijs water is gehalveerd naar 1 munt (0,5l)
– Twee “cooling zones”
– Er worden zwembadjes op de camping en het festivalterrein geplaatst
– Er komen grote ventilatoren bij de twee mainstages te staan
– Een airco-area
– Meerdere shelters voor schaduwplekken op het festival en de camping zodat je kunt afkoelen
– Airco’s in de tenten

Zorg goed voor jezelf!

Naast alle maatregelen die de organisatie heeft getroffen, is het minstens zo belangrijk om ook goed voor jezelf en je vrienden te zorgen. Vergeet dus niet om geregeld de schaduw op te zoeken, op tijd te eten en vooral te drinken (water/fris) en voldoende zonnebrandcrème te gebruiken. Vanwege de extreme warmte wordt er daarnaast zeer streng afgeraden om drugs te gebruiken(!). WiSH Outdoor hanteert een zero tolerance beleid op het gebied van soft- en harddrugs. Voel je je niet helemaal goed of zie je dat mensen in je omgeving zich niet lekker voelen, ga dan altijd even langs de EHBO op het festivalterrein. Voor meer info klik hier.

Zonnebrandcrème

Naast alle facilitaire maatregelen, heeft de organisatie ook haar entreebeleid aangepast. Zo is het verbod op zonnebrandcrème opgeheven en is het bezoekers toegestaan om kleine tubes en sprays mee te nemen naar het festivalterrein. In verband met veiligheidsmaatregelen is een maximum van 100 ml toegestaan. Daarnaast zal er ook zonnebrandcrème verkrijgbaar zijn op het festivalterrein en verzorgt het KWF zelfs een complete insmeerbalie, waar bezoekers gratis worden voorzien van een beschermende laag.

Tweede Mainstage open op zondag

Voor het eerst in zes jaar zal de tweede mainstage (Dedicated Stage) van het festival ook op zondag geopend zijn. In verband met de verwachte warmte, heeft de organisatie besloten om het programma van de Delicious Dutch tent te verplaatsen naar het imposante buitenpodium. Met namen als the Partysquad, Mental Theo, The Prophet en Dyna, belooft ook de Dedicated Stage een prachtig programma!

Plattegrond

Floorplan_Wish_outdoor

Camp WOW!

Gedurende vrijdagmiddag tot en met maandagochtend hebben bezoekers tevens de mogelijkheid om gebruik te maken van Camp WOW!, de officiële WiSH Outdoor camping boordevol faciliteiten. Op slechts een steenworp afstand van het festivalterrein, is het voor veel bezoekers uit binnen- en buitenland een ideale plek om te overnachten. De organisatie adviseert campingbezoekers om pas minimaal om 13:00 uur naar het campingterrein te komen, om te voorkomen dat bezoekers in de volle zon staan te wachten.
Zo biedt de camping o.a. uitstekende sanitaire voorzieningen, een campingwinkel, een lounge-bar, diverse foodstands, een koffiebar, zwembadjes, een groepsdouche en talloze activiteiten. Tevens zal Healthcity een speciale bootcamp verzorgen op het campingterrein. Heb je geen zin om met een tent richting WiSH Outdoor te reizen? Dan is de (kant-en-klare) Festitent de perfecte oplossing! Tickets voor Camp WOW! zijn beschikbaar via de website van WiSH Outdoor. Wees er snel bij, ! want op is op!

MyOrder

Wil je snel je muntjes halen en wil je jezelf nu al verzekeren van een aantal koele drankjes tijdens WiSH Outdoor? Bestel en betaal je munten dan vooraf in de MyOrder-app. Tijdens het festival hoef jij dan niet in de rij te staan want jij kunt je munten snel ophalen bij de speciaal ingerichte MyOrder FastLane! #meerdansenmetmyorder

Bereikbaarheid

WiSH Outdoor is te bezoeken via het openbaar vervoer. Via de website www.9292ov.nl kun je eenvoudig bekijken hoe het terrein van WiSH Outdoor het gemakkelijkste te bereiken is. Voor een volledig overzicht van de bereikbaarheid per auto, pendelbus, OV en het boeken van tickets voor de pendelbus kun je kijken op http://www.wishoutdoor.com/en/info/getting-there/.

WiSH Radio

Volg WiSH Outdoor 24 uur per dag via WiSH Radio! Gedurende het weekend van 3 tot en met 5 juli, zal WiSH Outdoor haar eigen radiozender presenteren: WiSH radio. Zo kun je tijdens het weekend, 24 uur per dag genieten van de beste live sets, speciale deejay sessies, interviews op het festivalterrein en natuurlijk alle informatie rondom WiSH Outdoor! Meer informatie over WiSH radio kun je vinden op www.wishoutdoor.com/radio of in de ether op 104.9FM!