In 2011 vond een bijzondere samenwerking plaats tussen Pioneer DJ en LOLA Brand. Onder de vlag van Fight cancer werd er langs verschillende steden gereisd. In elke stad stonden beginnende DJ’s tegenover elkaar in de Pioneer DJ contest de uiteindelijke winnaar bemachtigde een plek in de line-up van Loveland Festival.

Loveland Festival presents Pioneer DJ Tour

Wegens groot succes keert de Pioneer DJ Contest terug in 2012! Ook dit jaar is de hoofdprijs een felbegeerde spot in de line-up van Loveland Festival. Pioneer heeft de volledige tour dit jaar geadopteerd. De Loveland Festival presents Pioneer DJ Tour trekt dit jaar langs Haarlem, Utrecht, Amsterdam en Leiden. In alle vier de steden wordt een halve finale van de Pioneer DJ Contest gehouden.

Kick-off Event Club NL

Om de tour en de contest groots af te trappen organiseren we op dinsdag 24 april om 19.30 uur een kick-off event in Club NL te Amsterdam. Pioneer is aanwezig om de contest kort toe te lichten en de inschrijving te openen. Daarnaast zal DJ Marnix dit jaar een speciale presentatie houden om jullie goed voor te bereiden. De muziekveteraan is oprichter van Loveland Events en draait al plaatjes sinds zijn elfde. Hij komt vertellen over de belangrijkste aspecten van een DJ carrière. Hoe verkoop je jezelf optimaal en waar moet je rekening mee houden in de business. Het kick-off event is volledig gratis, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Klik hier om je direct in te schrijven en jouw plekje te reserveren!

Pioneer DJ Contest 2012

Vanaf dinsdag 24 april kan iedereen een video mix van maximaal twintig minuten insturen. Je bent vrij om te kiezen via welk platform je de mix upload (Youtube, Vimeo, etc.). Zorg ervoor dat goed zichtbaar is dat je aan het mixen bent op apparatuur van Pioneer en zorg voor een goede presentatie: vertel wie je bent, welke stijl je draait etc. We willen zien dat je de vaardigheden hebt om op de juiste wijze muziek te mixen, daarbij is uitstraling achter de decks van groot belang wil je de harten op de dansvloer veroveren! Plaatkeuze is een belangrijk onderdeel van een mix, voor de Pioneer DJ Contest vragen we je om platen te kiezen in de genres Techno, Techhouse & House.

De eerste selectie van de jury komt hier op de Pioneer Benelux website te staan waarna iedereen via Facebook kan stemmen op zijn favoriete mix. Per stad blijven er op deze manier drie DJ’s over. In iedere stad duelleren drie verschillende DJ’s. Door het publiek en een deskundige jury wordt een winnaar gekozen. In een laatste stemronde staan de winnaars van de verschillende steden tegenover elkaar. In deze finale wordt bekend wie naar Loveland Festival afreist. Er is een plekje voor je vrijgehouden op de Underground-stage tussen grote namen als Solomun, Maceo Plex en Martin Buttrich.

Schrijf je hier in! www.pioneer.eu/nl/page/products/dj-contest

Agenda

24 april Kick-off event | Club NL, Amsterdam
29 juni Pioneer DJ Tour | Grote Markt, Haarlem
30 juni Pioneer DJ Tour | Neude, Utrecht
6 juli Pioneer DJ Tour | Beursplein, Amsterdam
7 juli Pioneer DJ Tour | Stadshuisplein, Leiden
11 augustus Loveland Festival | Sloterpark, Amsterdam