Bijna weekend en dat betekend weer een spiksplinternieuwe #WeCanMix. Deze week hebben we het genoegen om DJ Mani voor te stellen aan je.. Deze hardstyle artiest timmert flink aan de weg en heeft al met de grootste namen gestaan.20150404_Remember_005-2

Mani staat voor de eerste 2 letters van mijn voornaam en eerste 2 letters van mijn achternaam, geïnspireerd door Dj Pavo in 2003 toen ik hier en daar wat optredens kreeg op kleine events.
Mijn eerste aanraking met harde muziek was al in 1994 door de House party cd reeks, Hollandse Hakkûh en Thunderdome. Maar mijn eerste Party was Sensation in 2001 (ik was 19), via Sensation kwam ik bij Trance Energy terecht in het Thialf in 2001 en Trance Energy in 2002 in de
Jaarbeurs in Utrecht. Daar sloten Cosmic Gate de hoofdzaal af en ik wist niet wat ik hoorde, platen als; Exploration of Space, Melt into the Ocean, Can U dig it, fucking Society en Hardcore will never die van Warmduscher. Wat was dit? Hoe heette dit? MEER!

En daarom gingen we naar Qlimax in Thialf in 2002, vóór Cosmic Gate!! Wat bleek… Cosmic Gate opende het event.. wow.. het werd alleen maar harder en beter; Dana, Pavo, Warmduscher EN….. TECHNOBOY!!! Dat was het, klaar… over en uit… Hardstyle was mijn muziek, het paste bij me, het
raakte me, ik kreeg er energie van… Na Qlimax ben ik praktisch elk hardstyle evenement afgegaan in 2002; Shockers, Mysteryland afterparty in Hemkade, Qlubtempo, nog een keer Qlimax (ja dat was toen 2x per jaar), Xqlusive Italy (wow!!).. noem het maar op ik was erbij.

Tot de afsluiter van 2002, Multigroove in de Borhlandhallen in Amsterdam. Brennan & Heart hadden een live act en draaiden hun nieuwe track: “Misdome of Wisdome” En ze gaven (gooiden) er een aantal weg. Ik ving een exemplaar, liet hem signeren en toen wist ik het… ik moest zelf gaan plaatjes draaien. Ik kocht via markplaats 2 crappy draaitafels van een vaag merk en een skytec mixer bij een elektronica zaak in de stad in Sittard waar ik woonde en begon van bijna al mijn geld dat ik verdiende
plaatjes te kopen (tot grote ergernis van mijn ouders). En mixen, oefenen… oefenen…oefenen…oefenen..

In 2003 leerde ik Manuel (Activator) Tessarollo kennen op Hardbass in het Silverdome, we raakten aan de praat en gingen e-mailen en schatten via msn. Tot mijn grote verbazing vroeg hij me of ik een plaat wilde produceren met hem, ik hoefde alleen naar Italië te vliegen. Na 5 dagen Italië waren “We are the bass” en “Die” geboren. Hierna ben ik nog 2 keer teruggeweest voor “Equensu Ocha” (mijn tribute aan 1 van de beste films ever: Ace Ventura: When Nature calls) en “Il Mondo è mio”/ “Vet Hard”. Daarna heb ik nog 1 solo track gedaan; “Heavy Weight Wrestler EP”.

In 2005 vond ik dat ik dusdanige mix skills had dat ik wel een gooi kon doen in de Q-factor competitie georganiseerd door Q-dance. Je moest een uur openemen en daarvan 30 min filmen en dit insturen. Op een zekere dag kreeg ik telefoon van Q-dance, ik was door naar de volgende ronde. In studio 80 in Amsterdam moest ik een half uur mixen voor een publiek en een jury bestaande uit The Prophet, Luna en Rogier van Q-dance.

Na een paar jaar van radiostilte ben ik resident geworden van Fear.fm waar ik elke week gedurende anderhalf jaar een Early Hardstyle set mixte. Inmiddels hou ik me alleen nog maar bezig met Early Hardstyle. Ruim 1,5 jaar nu ben ik resident van een Hardstyle show op Real
Hardstyle Radio genaamd Beyond Limits waar ik eens per kwartaal een uur Early Hardstyle mix. Sinds 2015 ben ik gestart met mijn eigen unieke early hardstyle podcast: “Call It Early Hardstyle”. Elke 2e donderdag van de maand een frisse uptempo early hardstyle mix van 30 minuten.