Deze week in onze WeCanMix aandacht voor de jonge generatie! Meet DJ Dynix:

“Hoi, ik ben DJ Dyanix! Ik begon met ‘spelen’ met Virtual DJ, zoals veel beginnende DJ’s tegenwoordig. Ik heb toen ik begon een kleine (live) radioshow gehad, waarin ik plaatjes draaide. Op dat moment zag ik nog helemaal niet in hoe het DJ’en echt in elkaar zat, maar het was puur voor de lol. Ik ging  mijn radioshow baseren op wat mijn vrienden die tijd leuk vonden, Nederhop. Het leukste vond ik dat ik kon zien hoeveel mensen er luisterden. Ik was trots op mezelf als ik 5 luisteraars had!

Met mijn verjaardag kocht ik een DJ Controller, een Hercules Air, waarmee ik veel oefende. Even later wilde ik toch wat meer met DJ’en gaan doen. Ik was op zoek naar DJ cursussen maar die waren vaak te duur en te ver weg. Op een gegeven moment zag ik een foto van een nieuwe DJ cursus voorbijkomen, in de Dynamo. Een vriend van me had die cursus gedaan, dus ik had gevraagd hoe dat was bevallen. Het verhaal was positief. Ik heb me dus aangemeld bij deze cursus, die tevens niet te duur was. Wat ik het leukst vond aan de cursus was dat ze je na de cursus gelijk een kans gaven om voor publiek je draaikunsten te vertonen! Dit gebeurde na de laatste les.
Na positieve feedback op dit setje, heb ik hem even later online gezet op Soundcloud onder de naam DJ Noisepeaker. Verder deed ik niet veel meer dan heel veel oefenen. Om iets meer op de kaart te komen, wilde ik gaan produceren. Ik had Fruity Loops en ben daarmee aan de slag gegaan.

Na een tijd ontmoette ik een schoolgenoot, die al wat langer produceerde, maar nog niets van draaien af wist. We zijn een duo geworden, omdat we een goede band hadden en we veel van elkaar konden leren.  Hij leerde me over produceren, en ik gaf hem tips over DJ’en. We hebben samen een Soundcloud opgestart waarop we tracks en mixtapes dropten onder de naam ‘Dyanix’. Onze eerste track in samenwerking met 2 andere producers was onder andere gesupport door Justin Prime! Dit gaf ons een enorme motivatiekick.

Na een tijdje kregen we steeds meer tegengestelde meningen over onze muziek. De een wilde het harder, de ander iets softer. De een wilde het perfecter, de ander vond het goed. Uiteindelijk zijn we uit elkaar gegaan, omdat dit beter zou uitpakken voor ons beide.  Daarna ben ik zelf verder gegaan. Ik wist nu veel meer van produceren en ging meer doen met produceren. Natuurlijk bleef ik ook doorgaan met het draaien, ik probeerde zoveel mogelijk boekingen binnen te krijgen. (Al waren ze maar voor een drankje.) Ik wilde zoveel mogelijk ervaring op doen en zoveel mogelijk feedback krijgen van mensen met meer ervaring. Ik wilde mijn netwerk gaan uitbreiden en als het moest school laten vallen voor de  muziek. Vandaag de dag ben ik nog steeds heel hard aan het werken! Ik hoop dat jullie mijn mixtape goed vinden!”

Mixtape