Hoppa! Weer een splinternieuwe We Can Mix hier op dj2dj, Deze gast komt uit Amsterdam en noemt zichzelf DJ Jilliano uit Amsterdam oftewel Jilliano!

Voor zijn vijfde verjaardag begint zijn eerste kennismaking met muziek. Hij kreeg een trommel met drumstokken als cadeau. Vlak daarna hoorde zijn moeder een raar geluid en nam poolshoogte. Ze zag dat Jilliano met zijn kinderrijke fantasie de trommel had omgedraaid, en in de trommel zat. Drumstokken werden gebruikt als peddels want hij deed alsof hij aan het varen was. Dit is ook de periode dat hij vaak werd meegenomen naar de repetities van zijn vaders band. Jilliano had nooit echt aandacht voor de muziek. Hij was destijds meer bezig met andere dingen. Zoals hij bijvoorbeeld tijdens de repetitie van zijn vader elke keer het licht uit deed als de drummer had afgeteld zodat de band kon beginnen met spelen. Ook playbackshows en pianolessen (docente vol ongeloof: ‘heb je nog nooit eerder les gehad?’) kwamen voorbij maar nog steeds ging er geen lampje branden.

Muziek, uitgaan, festivals en het dagelijks ritmisch mee tikken op het autostuur (zelfs ook op tafels, stoelen, bovenbenen, pannen en noem maar op) waren een vast en onmisbaar onderdeel in zijn leven. Pas op latere leeftijd heeft Jilliano, in de zoektocht naar zijn passie, een draaitafel gekocht. Gedreven door ambitie werden verschillende cursussen in een rap tempo gevolgd. Thuis werd er continu muziek gezocht, geoefend, naar andere DJ’s geluisterd etcetera. Ook het leren produceren en gitaar spelen werden geïntroduceerd. ‘Om nog meer feeling met de muziek te krijgen’ aldus Jilliano.

Tegenwoordig luistert Jilliano met een vergrote interesse naar alle geluiden om zich heen en maakt House zoals hij dat graag hoort en ziet; ritmisch met gevoel, een genot om naar te luisteren en voornamelijk heerlijk om op te dansen!