Deze week hebben we weer de fijne deep-techhouse sound van Petterson uit ‘s-Hertogenbosch voor je. Op 21 mei jl. maakte Petterson de webcam van het Eindhovense ROOM 306 onveilig met z’n frisse tech tijdens een studio sessie. Hij gaf daar een heerlijke set weg en wij hebben de beelden!

ROOM 306

Maandelijks kun je van ROOM 306 een studiesessie met live video streams verwachten die de DJ’s uit meerdere hoeken laten zien. Luister naar de muziek die de DJ’s willen delen met je en kijk hoe ze het doen. En als het je bevalt wat je hoort en ziet? Bezoek dan zeker eens de evenementen van hen, waar dezelfde DJ’s live voor je optreden. In een omgeving waar alles draait om de muziek en met visuals die dat effect vergroten. Met mensen die van muziek houden en die zeker niet stil kunnen staan.

Het concept is geïnspireerd door de Nederlandse pioniers Tom Dissevelt en Dick Raaijmakers. Twee mensen met een enorme invloed op de elektronische muziek. In de jaren vijftig en zestig was kamer # 306 in het Philips laboratorium te Eindhoven hun speeltuin. Tom Dissevelt als componist en Dick Raaijmakers als technisch wetenschapper die de grenzen van de technologie verlegde in die tijd. Samen waren zij verantwoordelijk voor de eerste commerciële elektronische platen.

ROOM 306 streeft ernaar om de erfenis uit die tijd te eren en deze te combineren met de mogelijkheden van vandaag. Hun wapens van keuze zijn geïnspireerd door de zeer populaire Boiler Room. Kwaliteit house muziek op je beeldscherm via live audio- en video-feeds die dj’s in kleine zalen vol met feestende mensen laten zien. En dat is precies waar ROOM 306 naar streeft.

Voor meer info over ROOM 306, check www.room306.tv of like ze op facebook.

Wil je op de hoogte blijven van Petterson, like dan zijn facebook pagina of volg hem op soundcloud.