Deze week verzorgen Job Smit & Marc Nolte de We Can Mix. Luid je weekend in met hun mixtape:

Interview

 

Wat draaien jullie?

Marc: Ligt er een beetje aan waar we draaien. Job en ik maken regelmatig mixtapes met nieuwe nummers. Over het algemeen elektronisch, dansbaar, ergens tussen (deep)house en indie dance, liefst met vocals. Iets wat je ook gewoon op kan zetten terwijl je achter je computer zit te werken. Als we in de club draaien is het over het algemeen wat harder en dieper. Maar we geven bijvoorbeeld ook wel eens zelf pop-up party’s waarbij we ook wel eens heerlijk 80’s en 90’s draaien.

Hoe zijn jullie begonnen?

Marc: Ik draaide al wat langer in m’n eentje, maar Job en ik hadden een hele leuke muzikale klik. En met z’n tweeën is het een stuk gezelliger en uitdagender.
Job: We hebben eind 2012 onze eerste mixtape opgenomen en na een tijdje kregen we een e-mail van iemand of we in een club in Rotterdam wilde draaien. Sindsdien is dat steeds meer geworden. Afgelopen jaar hebben we ook buiten onze thuishaven Rotterdam gedraaid. Zo hebben we in de Ekko in Utrecht gedraaid voor Wildgroei en voor Super Social in Amsterdam.

Waarom dit genre?

Job: Wij houden allebei van nieuwe releases en de mensen te verrassen met deze tracks. Iedere week besteden we er veel tijd aan en volgen vele blogs, websites, podcats etc. Het blijft een uitdaging om steeds weer nieuwe artiesten te ontdekken en de eerste te zijn. De tracks waar we het meest van genieten zijn meestal diep maar wel met een vocal. De genres die we nu draaien bieden ons alles om een lekkere set neer te zetten of een mixtape te maken.

Wat maakt jullie anders dan anderen?

Job: Ik denk dat wij niet pretentieus zijn. Het draaien is bij ons uit passie voor de muziek ontstaan. We hebben ook bewust onze eigen namen als dj act omdat we ook Job en Marc zijn achter de draaitafels. Wat ons misschien wel anders maakt is dat wel altijd op zoek zijn naar vernieuwing (in alles). Of dat nu is in de tracks die we elke week zoeken of de (pop-up) locaties voor onze eigen events. Jezelf blijven uitdagen en het publiek verrassen, daarmee kom je verder en dat geeft ons heel erg veel plezier in wat we doen.

 

Wat kunnen we komend jaar van jullie verwachten?

We zijn nu voorzichtig begonnen met produceren, dat is de volgende grote stap. Het zal nog wel even duren voordat we echt iets kunnen laten horen.
En vergeet natuurlijk niet de heren te liken op Facebook.