Jong, fris en groovy, zo kun je de sound van youngster Lucas Gravell het best omschrijven.

Lucas begon op zijn vijfde al met muziek maken, hij speelde onder andere piano en kerkorgel. Toen hij op zijn twaalfde zijn eerste computer kreeg begon hij zijn muzikale horizon te verbreden. Dankzij de podcasts van Tiësto ontwikkelde hij zijn voorliefde voor elektronische muziek.

Op zijn vijftiende al releasde hij zijn eerste track onder het alias CJL genaamd “Gostosa, die opgepikt werd door Ferry Corsten. Na zijn eerst release begon hij ook met draaien, en ontwikkelde zo zijn eigen stijl in draaien en produceren. Hij combineerde house elementen met zijn eigen melodische sound, wat uiteindelijk leidde tot zijn eerste grote release “Bermuda” op Hardwell’s label Revealed Recordings in september 2011.

De unieke sound van Lucas werd al snel opgepikt door legende Lucien Foort, die hem tekende bij zijn Groove Garage productieteam. Onder de hoede van Lucien steeg Lucas al snel naar het hoogste niveau. Hij draaide al op festivals als Groove Garden, Intiem Outdoor, Fresh Outdoor, Heroes of Housemusic en Bigroom Lovers, en hij stond al in clubs als Noxx Antwerpen, Mondial Beek, NUNU Tongeren, Escape Amsterdam en Bloomingdale Beachclub.

Met andere grote releases als “Unknown Specimen” op Ferry Corstens label Flashover, “Ledande” op Revealed en een aantal releases op Luciens label Multitracks is Lucas een van de jongens die je de komende tijd in de gaten moet houden!

Check ook ons interview met Lucien Foort en Lucas Gravell: