Jarreau Vandal, Fono en Mikey Biemans zijn toegevoegd aan het programma van de derde indoor editie van WE ARE ELECTRIC op zaterdag 14 november a.s. van 20.00 uur tot 7.00 uur in het monumentale Klokgebouw in Eindhoven. Eerder werden Netsky live, Tchami, Baauer, Joris Voorn, Camo & Krooked, What So Not, Dekmantel Soundsystem, Secret Cinema, Kuenta I Tambu en Arjuna Schiks al bevestigd. Meer eigenzinnige acts volgen spoedig.

Sigma

WE ARE ELECTRIC heeft dit jaar weer drie podia, opvallende decors en spraakmakende lichtshows die het nog jonge en populaire internationale crossover dancefestival kenmerken.  Zowel de twee eerdere Klokgebouwedities in 2013 en 2014 als die op het E3-strand Eersel in juni van dit jaar verkochten op voorhand uit met respectievelijk 7000 en 15.000 bezoekers.

Korte info over enkele nieuw bevestigde acts

Het is weinig muzikanten gegeven om opwindende, stuiterende drum ‘n’ bass te mengen met een ultieme hitmelodie zoals de twee Britten van Sigma dat kunnen. Niet zo verwonderlijk dus dat Cameron Edwards en Joe Lenzie een abonnement op de hoogste posities in de hitparade hebben met kneiterhits als bijvoorbeeld Changing, Higher, Glitterball en uiteraard de monsterhit Nobody To Love, die inmiddels meer dan 162 miljoen(!) views op YouTube heeft.

Diplo had The Flexican nodig om van ‘Watch Out For This’ een hit te maken. En zo zijn er meer die The Flexican heel hard nodig hebben, liefst met MC Sef aan zijn rapzijde als onoverwinnelijk duo.  Samen maakten ze de single ‘Mother’s Day’ en de soundtrack ‘BROs BEFORE Hos’ en mixen ze achteloos house, r&b, hiphop en dansmonumenten. Het perfecte feestduo.

Eigenlijk is Adam Englefield het enige blondje in Blonde. Het duo uit Brixton waar verder ook Jacob Manson aan de knoppen draait, maakt klassieke deep house met een flinke scheut pop. Het perfecte voorbeeld van dat geluid is te horen op hun grootste hit ‘I Loved You’ met zang van Melissa Steel.

Early Birdtickets voor WE ARE ELECTRIC uitverkocht

De flink voordeligere Early Birdtickets (€ 29,-) waren in no time uitverkocht. Momenteel zijn er nog Regular Tickets (€ 35,-) beschikbaar. Daarna komen nog de Late Tickets (€ 39,-) in de verkoop. Toegang alleen voor bezoekers van 18 jaar of ouder.

De soorten tickets op een rijtje:

Early Birdtickets: € 29,- (exclusief servicekosten €  2,50) – UITVERKOCHT!

Regular tickets: € 35,- (exclusief servicekosten €  2,50)

Late tickets: € 39,- (exclusief servicekosten €  2,50)

Tickets voor WE ARE ELECTRIC zijn online verkrijgbaar.

WE ARE ELECTRIC outdoor versus indoor

De beslissing om na twee succesvolle indoor edities van WE ARE ELECTRIC in 2013 en 2014 ook een zomerse buiteneditie te realiseren middenin de natuur met ruimte voor een luxe camping, bleek een gouden greep. Niet alleen verkocht het tweedaagse openlucht evenement op het E3 Strand in juni van dit jaar ruimschoots uit; ook de combinatie van een spannend eclectisch programma en de ligging aan een groot helder meer in het bos gaven dit droomdebuut een electrische lading. Meer dan zestig acts (waaronder nieuw talent en internationale grootheden zoals Paul Kalkbrenner en The Prodigy) op zes podia brachten 15.000 bezoekers tijdens het langste weekend van het jaar in vervoering.

WE ARE ELECTRIC Klokgebouw Eindhoven – 2013 en  2014

Tijdens de eerste twee edities van WE ARE ELECTRIC in 2013 en 2014 (die ver van tevoren al uitverkochten) waren drie karakteristieke zalen van het monumentale industriële Klokgebouw in Eindhoven van 20.00 uur tot 7.00 uur het epicentrum voor een samensmelting van explosieve DJ sets, adembenemende visuals en energieke live acts van bijvoorbeeld Rudimental DJ Set, Gesaffelstein DJ Set, 2manydjs DJ Set, Roni Size Reprazent, Major Lazer en Bloody Beetroots live.

WE ARE ELECTRIC gelooft in de toekomst van elektronische (dance)muziek waarbij de nadruk ligt op spanning en energie: van gevestigde namen tot de allernieuwste acts, van uk beats tot electro en van trap/ hiphop tot house. WE ARE ELECTRIC staat voor een eigenzinnige kijk op het organiseren van festivals en concerten en stelt zich als doel om een intense muzikale ervaring te creëren waarbij het publiek centraal staat, feest het devies is, en het avontuur niet geschuwd wordt.