Afgelopen weekend was het eindelijk zover, het eerste We Are Electric Outdoor Festival! En dat het feest een succes is geweest, blijkt wel uit het feit dat de organisatie tijdens het evenement al aangaf volgend jaar weer een buiten editie te gaan doen!! Tof nieuws toch?

Ook wij waren aanwezig op het unieke festival en hebben ons niet alleen zeer vermaakt maar ook nog een party report voor jou gemaakt inclusief een vette foto reportage. Welke je terug kunt vinden op onze Facebook pagina en vergeet jezelf niet te taggen 😉

15 (2 MB)

Entree en Horeca

Zaterdag 20 Juni is het team van DJ2DJ afgereisd naar het mooie E3 strand in Eersel. Bij aankomst viel gelijk op dat het festival goed aangepakt was. Er was voldoende parkeergelegenheid met de juiste begeleiding daarvoor en ook die ingang was duidelijk aangegeven. Direct naast de ingang was de We Are Electric camping. Het event was immers twee dagen, dus dan is het wel zo fijn als je ergens je tentje op kan zetten, zeker als het zo dicht naast het terrein is.

Bij de ingang werd iedereen gecontroleerd op kaartjes en gefouilleerd. Direct na de ingang was er een ruim aanbod aan kluisjes, ideaal! En genoeg kassa’s om je tokens te kunnen kopen. Waarvan de prijs ook reuze meeviel. Zeker als je zag hoe vol de bekers geschonken werden. Dit zie je wel eens anders!

20 (1)

Het terrein was gezellig aangekleed met verschillende chill gelegenheden en diverse eettentjes. Welke goed verspreid waren over het terrein. Ook was er een aparte grootte rust area aan het einde van het terrein, waar genoeg eettentjes en een grote bar stonden met temidden daarvan een heuse zweefmolen! Erg leuk gedaan, zeker ook het aanbod, niet de standaard festival snacks maar ook verse burgers en barbecue!

Natuurlijk was er ook aan de sanitaire stop gedacht, en deze was centraal op het terrein te vinden. Ideaal dus, want zo kon je snel vanaf elke area je behoefte doen. Toch een kleine opmerking hierbij, het zou wel zo prettig zijn geweest als er ook nog een aparte ruimte bij het eet en drink gedeelte zou zijn geweest.

Area’s

We Are Electric bood vijf verschillende area’s, van groot tot klein en lekker afgewisseld. En lekker afgewisseld en goed verspreid over het terrein. De verschillende Area’s waren te herkennen aan een nummer wat het wel een beetje lastig herkenbaar maakte, wellicht kunnen ze de volgende editie met afbeeldingen werken, de nummering wat groter maken of de area’s een naam geven.

19 (2 MB)

De stages waren groot en goed aangekleed, met een vette video wall en een een grote DJ booth. De licht effecten waren goed geregeld met een vette show. In een van de tenten trok deze zelfs door over het plafond. Erg tof gedaan! Je merkte wel dat de organisatoren hier wel de focus op hebben gelegd.

Outdoor Stage

De Outdoor stage lag direct aan het water, met het publiek op het zand. Gelukkig waren hier wel kunststof vlonders neergelegd, zodat je wel wat fijner kon dansen, zonder je schoenen vol zand te hebben. De stage zelf was mooi uitgewerkt met de combinatie van een truss constructie, gecombineerd met doeken, groot het We Are Electric logo boven de grote DJ booth. Welke voorzien was van eigen belichting, dit zorgde s’avonds wel voor een erg mooi geheel!

21 (2 MB)

Wat wel beter zou hebben gekund, was dat je op bepaalde punten op het terrein de verschillende stages door elkaar hoorde. Dit kwam wellicht doordat ze face to face geplaatst waren in plaats van met de rug naar elkaar toe. Maar voor de stages zelf, had je hier natuurlijk geen last van.

Sfeer

De algemene sfeer tijdens het We Are Electric festival was echt super goed! Iedereen was aardig, geen incidenten voor zover wij hebben gezien. En zeker in de rest area was het super gezellig!

Ook de DJ’s en artiesten hadden er superveel zin in en wisten het publiek goed te bespelen. En dat publiek ging ook goed los, zeker bij de grote artiesten zoals The Prodigy, Gui Boratto en Netsky!

17

Verdict

Al met al was de eerste editie van We Are Electric Outdoor een zeer geslaagd feest. Oké, hier en daar had het misschien net even iets anders gekund maar toch. Het was druk bezocht, het weer zat mee, niet te warm en niet te koud en de sfeer was goed. Ook eten en drinken waren goed geregeld en de artiesten hadden er zelf ook super veel zin in!

Volgend jaar zijn wij er zeker weer bij, want dit niet alledaagse event is er zeker een om bij te wonen!

Foto’s door Philip Schreuder: www.creativfactory.nl.

Part reporters:  Ron van Dijk en Dave van Gorp.