Tijdje terug werd FL Studio 11 uitgebracht door Image Line. Een versie die verschillende nieuwe features toevoegde waardoor, volgens ons, deze DAW een flinke stap naar volwassenheid heeft gezet. Dit klinkt neerbuigend maar zo is het absoluut niet bedoeld. Echter, de allereerste versies van FL Studio heette nog ‘Fruityloops’.

Starter/Beginner pakket

Deze DAW is echter een serieus software pakket geworden voor bijvoorbeeld DJ’s die met eigen produkties willen beginnen aangezien het een all-in-the-box pakket is. Een ander vergelijkbare DAW is Propellerhead Reason 7, dat ook onlangs een nieuwe versie kreeg. Net als Reason 7 heeft FL Studio 11 ook eigen instrumenten en effecten. Maar, natuurlijk kun je ook externe VST instrumenten en effecten gebruiken met FL Studio 11. Voor alle duidelijkheid FL Studio is niet alleen bedoeld voor ‘beginners’, de software wordt namelijk ook gebruikt door power users zoals Avicii, Afrojack, BT en Tritonal.

FL Studio 11

FL Studio 11 is een complete DAW software met een historie van inmiddels 14 jaar van innovatieve ontwikkelingen. Alles wat je nodig hebt om te kunnen componeren, arrangeren, op te nemen, te editten, mixen en masteren voor muziek van professionele kwaliteit in één pakket. FL Studio is de snelste manier om jouw muzikale ideeën naar je speakers te krijgen.

Onderstaande video is een mooi overzicht van alle basisfuncties binnen FL Studio om een project binnen de DAW op te zetten.

Voor een zeer uitgebreide uitleg kun je verder terecht bij de online FL Studio 11 handleiding.