Amsterdam, 2 december 2015 – Vandaag maakt het educatieve muziekevent Dancefair bekend dat het met de uitbreiding Musicfair de cross-over maakt naar andere genres als pop, rock en singer/songwriter. Op 13 en 14 februari 2016 komen in de Jaarbeurs Utrecht voor het eerst artiesten en songwriters als Typhoon, Mister & Mississippi, leden van DI-RECT, Bo Saris, John Coffey, MOKE en Ronnie Flex naast DJ’s als Hardwell, Steve Rachmad en Frontliner te staan. Het volledige overzicht aan artiesten, muziekprofessionals, platenmaatschappijen en muziekmerken en de programmering is te vinden op www.dancefair.nl en www.musicfair.nl

Dancefair

De naar verwachting meer dan 8.000 bezoekers krijgen 200 seminars en workshops onder leiding van bekende muziekfanaten als Dennis Weening, Mick Boskamp, Theo Nabuurs en Robin Albers voorgeschoteld. Verder zijn er 120 platenmaatschappijen betrokken bij het event zoals Universal, Spinnin’ Records en Armada. Daarnaast is er een beursvloer waar merken als Marshall, Roland, Sennheiser, Ibanez, Pioneer en Ableton  zich presenteren met de nieuwste apparatuur om getest en beluisterd te worden. Dancefair wordt beschouwd als het grootste educatieve elektronische muziekevenement ter wereld. Met de toevoeging van Musicfair wil de organisatie ook muziekprofessionals en geïnteresseerden uit andere genres aan zich verbinden.

“We willen met Dancefair en Musicfair mensen inspireren, verbinden en hun muzikale kennis verrijken. Dancefair en Musicfair is een plek waar duizenden muzikale talenten samenkomen om elkaar te ontmoeten, samen te genieten van hun passie en ook te dromen. Bij de één komen ze uit, bij de ander niet, maar dat maakt niet uit. We blijven als muzikant altijd muziek maken omdat het heerlijk is. Iets mooiers is er niet.” aldus organisator Norman Soares.
Musicfair

Naast Dancefair en Pro Audio Summit wordt op 13 en 14 februari 2016 voor het eerst Musicfair georganiseerd. Artiesten en songwriters als Typhoon, Mister & Mississippi, MOKE, CAUSES, John Coffey, Ronnie Flex, HAEVN, DeWolff, Bo Saris, Allan Eshuis, Kern Koppen, leden van Di-rect, Re:Freshed Orchestra en Emil Landman zullen voor het eerst naast DJ’s als Hardwell, Steve Rachmad en Frontliner komen te staan. De reden van deze uitbreiding is duidelijk; een betaalbaar educatief netwerkevenement voor musici op het gebied van singer/songwriting, pop, rock en hip-hop, zoals dat al het geval is voor elektronische music makers met Dancefair.