Native Instruments heeft vandaag versie 2.8.0 van Traktor beschikbaar gesteld. Deze update brengt niet alleen een aantal bug fixes maar ook een aantal belangrijke nieuwe features.

traktor-pro-2

Wat is er nieuw?

HID Support

De belangrijkste update voor de meeste zal de intergratie van de CDJ900Nxs en XDJ1000 zijn. Eindelijk kun je deze twee spelers dus goed gebruiken in combinatie met Traktor. Iets waar menig DJ op zat te wachten en met de komst van versie 2.8.0 eindelijk mogelijk is.

64 Bits

Eindelijk is de software volledig 64 bits en voldoet hij aan hedendaagse standaards. Zo kan de software eindelijk het volledige geheugen benutten waarmee er makkelijker met grotere collecties, meer Remix Sets gewerkt kan gaan worden. Ook zal de buffering beter worden.

Deck Flavor

Wanneer een track of remix set op een deck geladen word, zal het denk automatisch naar de juiste voorkeurinstelling springen. Ideaal! Niet langer alles met de hand om zetten maar gewoon doorgaan zonder je druk hoeven te maken of alles wel goed staat.

Kontrol D2

Natuurlijk ontbreekt de ondersteuning voor de Kontrol D2 bij deze versie ook niet. En kun je vanaf 2.8 van hartelust met je D2 aan de slag.

Touchstrip

Ook een lang verwachte optie welke nu mogelijk is geworden. Vanaf nu kun je de Touchstrip op de S8 en op de D2 gebruiken zoals je op de X1MK2 gewend was. Meer hands-on control van de strip dus!

Rane MP2015

Het meest opvallende is nog wel de Traktor Scratch ondersteuning voor de MP2015 zoals wij gisteren al melde. Na al die jaren is het een Rane mixer die dit krijgt. Wij zijn wel benieuwd wat deze samenwerking nog meer teweeg gaat brengen.

Download

Traktor versie 2.8.0 kun je downloaden via het Native Instruments Service Centre.