We zagen hem tijdens ADE al even voorbij komen, en toen waren het nog allemaal geruchten, maar inmiddels is de eerste release van Tom Ven op Armada een feit! Wij spraken met de Amsterdamse youngster over zijn nieuwe plaat.

“Toen ik 4 jaar geleden begon met draaien had ik uit onwetendheid het idee dat je er met alleen draaien wel zou kunnen komen. Gaande weg ben ik er toch achter gekomen dat muziek maken zelf een heel belangrijk onderdeel is van het hele proces en dat ben ik 2 jaar geleden gaan doen! Na heel veel bootlegs en remixes te hebben gedaan werd het voor mijn gevoel toch tijd om een officiële release te gaan scoren op een mooi label.” En dat is gelukt! 13 maart komt Tom’s remix van Daniel Gidlund – Try Happiness uit op een van de grootste labels van de wereld. “Armada was altijd al een van mijn droomlabels, zoals dat eigenlijk voor elke producer wel geldt denk ik. Dus toen ik in augustus de parts binnen kreeg om deze remix te maken kon ik mijn geluk niet op haha!”

“Het was eerst een pop track en die heb ik omgebouwd tot een progressive house track. Toen ik deze vervolgens op de Armada talent day liet horen aan de A&R’s van Armada waren ze super happy en moesten ze hem hebben. En zo werd mijn eerste release op Armada dus een feit!”

En zoals het er nu uit ziet is deze eerste release nog lang niet Tom’s laatste. “Ik ben nu bezig met een aantal andere platen en releases, niet alleen bij Armada maar ook op een ander internationaal label, maar daar kan ik verder nog niet zo veel over zeggen haha. Nicky Romero heeft afgelopen week de track gedraaid als ‘Fresh Track of the Week’ en vond hem super vet, dus wie weet zit er binnenkort ook wel iets op Protocol aan te komen.”

Check snel de preview van Tom Ven’s remix van Try Happiness!