Vandaag introduceren we een nieuwe wekelijkse rubriek op Dj2Dj: #ThrowbackThursday. Het idee is simpel, we kijken iedere week terug op het verleden. Dat kunnen bijvoorbeeld iconische tracks zijn die een aantal jaar terug uitgebracht zijn of die toffe liveset van een paar jaar terug, maar ook reviews van gear of (video)interviews met artiesten.

Voor de eerste editie van #ThrowbackThursday ben ik vooral uitgegaan van mijn eigen voorkeur en gekozen voor een paar tracks van een veel besproken, maar legendarische Hardstyle artiest: Headhunterz!

#ThrowbackThursday - #001- Headhunterz Als Hardstyle Icoon

Willem Rebergen AKA Headhunterz kennen we tegenwoordig vooral van zijn EDM platen en optredens op festivals als Tomorrowland en EDC. Echter kunnen we Heady nog steeds zien als één van de artiesten die Hardstyle de afgelopen 10 jaar enorm heeft laten groeien. Zijn tracks waren nieuw, innovatief en energiek. Dit leverde hem veel kritiek op, maar ook naar mijn mening verdient hij daarvoor alle waarderingen en daarom is de eerste #ThrowbackThursday geweid aan zijn beste Hardstyle tracks. Enjoy!

Headhunterz – The Sacrifice

The Sacrifice is de track waar het in 2006 voor Headhunterz allemaal begon. Binnen de toen nog relatief kleine Hardstyle scene werd het een enorme hit en staat deze plaat garant voor een losgaande massa op feesten.

Headhunterz – Rock Civilization

Rock Civilization is misschien wel de meest gedraaide track van Headhunterz ooit. Deze track werd later nog geremixed door Technoboy, maar voor deze #ThrowbackThursday heb ik toch gekozen voor het origineel.

Headhunterz – Scrap Attack (Defqon.1 Anthem 2009)

Scrap Attack is als je het mij vraagt nog steeds één van de beste anthems die er ooit gemaakt zijn. Sfeer, energie, deze plaat heeft het gewoon allemaal. Dat Defqon.1 2009 daarnaast voor mij één van de gaafste edities was is natuurlijk mooi meegenomen.

Headhunterz – Dragonborn

Voor mij is dit de beste track die Heady ooit geproduceerd heeft. Dragonborn is gebaseerd op de game ‘The Elder Scrolls V: Skyrim’ en heeft naast de meest sfeervolle break ever een geweldige melodie.

#ThrowbackThursday is een wekelijks terugkerend item waarin we terugkijken op interessante festivals, muziek, dj’s en ga zo maar door, uit het verleden. Heb je nu zelf een leuke suggestie voor dit item. Wacht dan niet langer en klik hier!