The Prophet oftewel Dov Elkabas is een van de gevestigde waardes in de hard dance scene! Er is geen festival waar hij nog niet heeft gestaan. Hij heeft onder meerdere pseudoniemen gedraait en dit jaar viert hij zijn 25 jaar bestaan als artiest. Daarom vonden wij het een goed idee om eens een gesprek te hebben met mister Scantraxx himself.

Dov, om te beginnen bedankt voor dit interview, ik weet dat je niet enorm veel tijd hebt in je drukke leven. Je bent al 25 jaar actief in de hard dance scene, wat is je het meeste bijgebleven?
De grote veranderingen die steeds sneller gaan, erg leuk om te zien!

Buiten hardstyle heb je vroeger ook hardcore gedraaid en geproduceerd. Waarom ben je hier juist mee gestopt?
Er was een periode in de hardcore dat de sfeer wat minder werd, dat deed me geen goed. Ik moet wel bekennen dat de hardcore veel volwassener is geworden, daar ben ik blij mee!

Je draait nu al verschillende jaren mee aan de top. Weet je nog hoe je begonnen bent? Dacht je al sinds kleins af aan om DJ te worden?
Leuke anekdote is dat mijn initialen “D.J.” zijn natuurlijk, dus ja. Het is begonnen met proberen te mixen op twee platenspelers zonder pitch. Ondenkbaar in deze tijd maar toen het normaalste van de wereld. Echt een drama was dat, maar je bleef proberen tot het lukte!

Heb je eigenlijk ooit nog iets anders gedaan dan DJ en producer zijn?
Je zou het niet zeggen, maar ik heb vanalles gedaan. Lang niet alles had iets met muziek te maken hoor! Ik heb de aankomsthallen in Schiphol schoongemaakt, ik was koerier op de brommer en auto, ik werkte als manus-van-alles in een 5 sterrenhotel, steigerbouwer, opperjongen, hovenier, supermarkt, … Je kan zeggen ik ben nogal veelzijdig!

Het is misschien nogal lang geleden maar met welke gear ben je ooit begonnen?
Ik ben begonnen met een Alessis HR-16, een Roland 808 drummachines en als platenspelers een stel lenco’s met snaaraandrijving. Gewoon een drama om mee te beginnen draaien!

Waar produceer je nu je tracks en sets mee?
Apple Logic audio, Virus TI, Virus C, Lexicon Galm, Eventide Delay, 2x Genelec 8040 nog een hele boel randapparatuurs en veeeeeel plugins natuurlijk!

Het digitaal draaien is erg in opmars, Traktor bij live sets zijn bijna niet meer weg te denken tijdens hedendaagse events. Hoe probeer jij hier deel van uit te maken? Gebruik jij zelf software om te draaien?
Nog niet, draai nu met USB stikkies, maar wie weet, ik moet wél met mijn tijd mee blijven gaan natuurlijk!

Hoe sta jij zelf eigenlijk tegenover de digitale wereld van het draaien?
Ik vindt het eng!! Whaha! Nee, ik vind het wel leuk juist!

Je hebt de hele wereld al rond gereisd, je hebt op elk denkbaar hard dance festival gestaan. Naar welk festival kijk jij het liefste terug?
Defqon 2007!

Sommige artiesten hebben een muze om hun stroom aan creativiteit te behouden. Heb je ook zo iets of iemand?
Eigenlijk niet nee, het komt en gaat allemaal vanuit mijzelf, mijn eigen innerlijke kracht kunnen we het noemen… met de daar bijbehorende ups en downs uiteraard!

Je draait nu al 25 jaar mee, maar toch behoor je nog steeds tot de top. Hoe behoud je deze plaats?
Ten eerste door het leuk te blijven vinden en de veranderingen aan te durven gaan denk ik.

Vaak hoor je zeggen achter elke sterke man staat een sterke vrouw? Kunnen wij dit ook van jou zeggen?
Absoluut!

Je hebt ook nog zelf een label, Scantraxx, één van de meest populairste en bekendste labels in de hardstyle scene. Hoe trots ben je hier op? Hoe ben je hiermee begonnen?
Scantraxx is inderdaad één van de labels die ik heb, ben er natuurlijk super trots op! helemaal gezien het feit dat we (rudy: mr-labels / mr scantraxx) en ik veel grote namen weten te pushen en helpen te maken!

Wat wil je ooit nog bereiken met Scantraxx en hoe hou je de sound nieuw?
Dat we de Motown zijn van de hardstyle! De sound hou je nieuw en fris door te geloven in wat je doet en je niet teveel laat leiden door de gezellige internetters die het allemaal zo goed weten!

Morgen overvallen ze je studio, welke ‘gear’ zou je het meeste missen?
Mijn Mac en mijn Virusjes en mijn MEGA-knaller van een Genelec subwoofer (7071) natuurlijk! Uiteindelijk is alles goed verzekerd en is alles weer nieuw aan te schaffen, pfff, … geen stress veroorzaken ok?

Reizen, deadlines, festivals, … allemaal enorm veel drukte en stress. Hoe probeer jij te relaxen en toch zo kalm te blijven tijdens deze momenten?
Door zoveel mogelijk te doen waarin je zelf gelooft, dat is erg moeilijk, ook voor mij ja… dat lukt dus niet altijd… maar ik mag zeggen dat het me de laatste tijd veel meer lukt!

25 jaar The Prophet is een groot gebeuren met een groot aantal feesten. Wat kunnen wij verwachten? In ieder geval een groot scala aan artiesten!
Helaas schitteren er een paar bij afwezigheid wegens andere verplichtingen, maar dat mag de pret niet drukken, we gaan er serieus een potje van maken! Hahaha, … ik heb er eigenlijk erg veel zin in!

Wat gaat er komen na deze 25 jaar? Kunnen we verwachten dat The Prophet gaat ophouden met draaien of ga je dit zolang mogelijk proberen vol te houden? Hoe zie jij jezelf in de toekomst?
Ik zal nooit ophouden met draaien; ik zal sterven op het podium vrees ik, als The Prophet weet ik nog niet, zolang ik nog aanvragen krijg en het leuk vind lijkt het me niet slim om te stoppen, of wil je van me af?

Je hebt veel pseudoniemen, waarom ben je enkel nog actief in de hardstyle scene en onder de naam The Prophet?
Om mijn focus te houden natuurlijk!

Hoe ben je ooit op je alias The Prophet gekomen?
Van mijn moeder, die las een boek genaamd “The Prophet” toen ik haar vroeg wat een goede naam zou zijn voor me, kwam ze met deze naam!

Gehoorschade en te luide muziek is een hot onderwerp in de media. Hoe sta jij tegenover gehoorbescherming? Draag je deze zelf ook en kun je het anderen aanraden?
Ik draai al zo’n 7 jaar met oordoppen; min 25dB, erg fijn, heb laatst een audiologisch onderzoek gehad voor mijn verzekering en mijn oren zijn nog zéér goed! Daar ben ik natuurlijk errug blij mee! Muziek is mijn leven en wil er niet eens aan denken om zonder te moeten leven. Dus ja; ik raad het iedereen aan om goede gehoorbescherming te dragen; later ga je namelijk spijt hebben…

Onze (festival) verslaggever Mathijs Cornelissen heeft Dov nogmaals gesproken op het Decibel Outdoor festival afgelopen weekend! De fotos bij dit interview zijn gemaakt in de Euphoria tent.

Dov Elkabas a.k.a. The Prophet, de legende, de held. 25 jaar houdt hij het al vol en nog steeds staat hij er telkens met veel plezier. Dit merk je ook gewoon aan zijn houding tijdens zijn live sets. Het is een geweldige gast om te ontmoeten en is niet te stijf zoals je merkt in dit interview.

Bij deze nogmaals een hartelijke dank aan Dov, en natuurlijk mega felicitaties met je 25 jaar aan de Top van het gehele DJ2DJ team!

Vergeet niet dat we regelmatig andere artiesten en DJ’s interviewen. Wil je lezen wie we nog meer hebben geïnterviewed recentelijk, kijk dan hier!