Deze keer gaan we terug naar het jaar 1991. Een tijd waarin Gabber en Hardcore nog niet bestonden. Human Resource kwam in dat jaar met ‘Dominator‘ wat een voorloper van de wat hardere stijlen is, … denk ikzelf. Het werd een forse hit in talloze Europese landen en Dominator liet ook de Verenigde Staten niet geheel onberoerd. In Engeland stond het nummer zelfs tweemaal in de hitlijsten. De track heeft in totaal meer dan 50 releases gehad in binnen- en buitenland. Dat zegt toch iets over het nummer! De ‘zagende’ Lead is een preset die uit de Roland Juno komt, en die vorig jaar nog voor een nummer van Lady GaGa is gebruikt.

Guido Pernet

Human Resource Wikipedia beschrijving: “Human Resource was een Nederlandse dance-act die in 1991 een wereldwijde hit scoorde met het nummer Dominator. De groep begon met Guido Pernet (producer, MC), Johan Van Beek en Jasper Drexhage (keyboard) en Robert Mahu (mixer). Ze werden vergezeld door rapper en voormalig professioneel basketballer Larenzo Nash.

In 1991 scoorde Human Resource een grote hit met het nummer Dominator. Zo stond het nummer twee keer in de UK Singles Chart, haalde nummer 3 in de Ultratop 50 en nummer 9 in de Nederlandse Top 40. In 1992 verliet Van Beek de groep. Als keyboardspeler werd hij niet vervangen; wel kwam rapper Marvin D. bij de groep. Deze bleef lid tot 1995, waarna hij met jeugdvriend Ray Slijngaard (2 Unlimited) een eigen platenlabel startte. Ook Drexhage verliet de groep uit onvrede met het nieuwe “hardcore” geluid. Hij werd vervangen door Sander Scheurwater (De Mosselman).”