Binary Finary is een Brits trance act, bestaande uit Matt Laws en Stuart Matheson. De heren zijn het meest bekend van hun gigantische hit 1998. Met name de Paul van Dyk en Gouryella remixen zijn zeer bekend en hebben in vele landen de hitlijsten beklommen.

Na 1998 is het nummer diverse keren meer geremixed en uitgebracht in het jaar dat de remix geproduceerd was, dus 1999 en 2000! En die vervolgens zelf ook weer erg succesvol waren. Waarschijnlijk omdat het origineel een thema heeft dat gewoon erg lekker in het gehoor ligt en de mensen iedere keer weer bekoord.  Nadat hun hit 1998 uitgebracht werd schoten de heren de bekendheid in en draaiden werkelijk over de hele wereld. 1998 was verder de eerste electronische dance plaat die de UK top 30 beklom. Uiteindelijk zelfs tot de nummer 1 notering. Doordat het nummer zo’n lekkere riff heeft wordt de plaat tot op vandaag gedraaid en beschouwd als één van de meest opzwepende trance nummers ooit!

Hieronder de originele mix van 1998!

En je weet het! Heb je zelf een nummer dat jij als een klassieker beschouwd uit de (laten we zeggen) laatste 10 – 15 jaar, zet het in de comments en wie weet komt hij een keertje langs in onze Terug In De Tijd Klassieker.