Het is een tijdje geleden dat wij deze serie posten, toch vonden wij het mede door de nieuwe opmars van vinyl weer tijd. Hier is dan eindelijk deel vier in de reeks: SL1200 – Can I Fix It? De SL1200 bestaat inmiddels al meer dan 30 jaar, dat er in dat tijdbestek dus wat ‘stuk’ kan gaan is niet uitzonderlijk. Omdat Technics zelf is gestopt met deze lijn is menig DJ opzoek gegaan naar een alternatieven om hun zo dierbare SL1200 te kunnen blijven gebruiken, waaronder ook eigen reparaties.

Vandaag is het tijd voor deel vier in deze serie: hoe vervang ik de strobe verlichting van een Technics SL1200 door een LED variant. Let wel op, je moet wel met een soldeerbout overweg kunnen. Maar als je dit zelf kunt of iemand kent die het wil doen voor je, dan kun je het wel helemaal naar wens afstellen. Gelukkig wordt alles zeer goed uitgelegd en krijg je zelfs een les in electronica. Heb bij het bekijken van deze video dus even geduld want na een minuut of vijftien begint het echte werk.

Video

Deze zeer gedetailleerde uit twee delen bestaande tutorial kun je via onderstaande videos bekijken:

Voor de duidelijkheid, dit is wel geheel op eigen risico. DJ2DJ heeft deze tutorial niet gemaakt, deze is afkomstig van James aka ViperFrank.

De eerste drie delen van deze reeks kun je hier vinden.