erik arbores 14-jarig producer talent met single bliss en take it epVanaf deze week is de debuutsingle van dance producer Erik Arbores verkrijgbaar op iTunes. Op het ZOUK label van platenmaatschappij Armada Music bracht het 14-jarige talent vandaag zijn ‘Take It’ E.P. uit. Single ‘Bliss’, één van de drie house tracks uit de E.P., staat klaar om de Nederlandse radiostations en wereldwijde clubscene te veroveren.

De Wereld Draait Door

Erik’s muzikale talent kwam aan het licht tijdens een uitzending van het VARA programma De Wereld Draait Door, waar hij een track aan DJ Armin van Buuren mocht laten horen. Van Buuren, mede-eigenaar van Armada Music, was erg onder de indruk. Erik’s -echte naam Erik van den Boom – heeft inmiddels zijn platencontract bij Armada Music binnen en de reacties op zijn eerste release zijn vol lof. Radio deejays Giel Beelen, Jeroen van Inkel, Ivo van Breukelen, Daniel Lippens  en Kristel van Eijk hebben ‘Bliss’ al in hun radioshow gedraaid.

Voor Erik breekt een spannende en vooral drukke periode aan. Hij is net begonnen met zijn studie Technische Natuurkunde aan de TU Delft en is volop bezig met de promotie van de ‘Take It’ E.P. en daaruit voortkomende single ‘Bliss’. Gelukkig zorgt de leergierige producer dat hij altijd nog wat tijd over houdt om muziek te maken. Erik: “Ik kan gewoon niet zonder muziek.”

Take It EP

‘Bliss’ en de ‘Take It’ E.P. van Erik Arbores zijn nu verkrijgbaar op iTunes. Preview de EP via Armadamusic.

Voor het officiële YouTube kanaal van Erik, check www.youtube.com/ArboresProductions. Voor meer info over Armada Music en ZOUK Recordings, check armadamusic.com.

Update 27 September: Gisteravond was het leergierige talent wederom te gast bij De Wereld Draait Door, waar hij één van de tracks, ‘Bliss’, liet horen. Diezelfde track werd bij een eerdere uitzending van het tv programma al door DJ Armin van Buuren gekeurd en trok de aandacht van Armada Music, het label waar Armin mede-eigenaar van is. Inmiddels is Erik getekend bij het platenlabel en wordt zijn eerste release, op het ZOUK label, zeer goed ontvangen door de wereldwijde dance scene. Erik van den Boom heeft vandaag al meteen een nummer één in de main chart van de Nederlandse iTunes te pakken.

Update 15 Oktober: Een week na de officiële release van zijn eerste plaat, werd de 14-jarige Erik Arbores al in het meest toonaangevende en gerespecteerde Billboard Magazine besproken. Vanuit de hele wereld is er aandacht voor dit jonge talent. Zijn ‘Take It’ E.P. belandde op de eerste dag al bijna meteen op de nummer één van de Nederlandse iTunes chart en liet daarmee namen als David Guetta, Adele en Coldplay achter zich. Eén van de drie tracks in de E.P., ‘Bliss’, kwam in de Nederlandse Top 40 of nummer 20 binnen en wordt op Amerikaanse radiostations als Sirius XM gedraaid.