Vorig jaar lieten we jullie al bekend raken met de Nederlandse Erik Arbores, die op 14-jarige leeftijd al een kontrakt tekende bij niemand minder dan het Armada label. Nu heeft België een vergelijkbaar jong talent rondlopen, namelijk DJ Lennert. Beide stappen in de dance scene op toch wel een vrij jonge leeftijd. Het enige verschil is dat Erik meer producer is dan DJ en waar Lennert meer de allround DJ is.Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit het Antwerpse en Belgisch-Limburgse fuifleven. Elk weekend sneuvelen fuiven, festivals en discotheken onder zijn allesverslindende beats en brengt hij elk feestje naar een hoger niveau. Met zijn sfeermakende sets vol met de nieuwste hits, knalt hij moeiteloos het feestgehalte door het dak de lucht in. Deze 15-jarige DJ speelde al op fuiven & discotheken over heel Vlaanderen. Zijn thuishaven ligt in ReflexClub waar hij Resident DJ is! Onze ‘Belgische‘ DJ2DJ’er Mathijs heeft DJ Lennert enkele vragen gesteld om zich wat meer aan ons bekend te maken.

1. Lennert veel mensen in Belgische Limburg kennen je al. Ondertussen ben je ook een deel van Antwerpen aan het inpalmen. Maar voor onze Nederlandse vrienden, leg eens even uit wie je bent?
Nou ik ben Lennert Wolfs, 15 jaar oud, hyperactief, geboren optimist en helemaal verliefd op muziek.

2. Hoe ben je ooit begonnen met DJ’en?
Ik ben altijd bezig geweest met drummen en saxofoon spelen maar dat is zeg maar noten volgen. Bij het DJ’en draai je heel je set naar je eigen hand, smaak en inzicht. Als je het goed doet kun je het publiek gek laten worden door de raarste dingen te doen, die je niet kunt doen als je volgens de notenboekjes werkt!

3. Veel mensen haken af na een paar jaartjes met draaien, wat is jou drijfveer toen je begon met draaien en nu?
Heel simpel, dat is de liefde voor muziek. Het is mijn leven, het helpt me als ik het moeilijk heb en het ondersteund me als ik een mindere dag heb. Het maakt me zelfs gelukkig. Eén keer een set voor mijzelf draaien en ik ben in mijn eigen wereld.

4. Ik heb je al wel eens eerder horen spelen. Toen was je bezig met hardstyle en jump. Is dit nog steeds je favoriete muziekgenre of is dit ondertussen veranderd en waarom misschien?
Ik ben inderdaad begonnen met enkel hardstyle. Maar als DJ moet je draaien voor je publiek en niet voor jezelf. En muzieksmaak betreft ben ik persoonlijk breed ingesteld: zowel hardstyle als Top 40 als deephouse, ik luister het allemaal graag. Dus een mix van dat alles is nodig om een allround DJ te worden en dat ben ik zonder het te beseffen geworden en dat bleek de naam er voor te zijn! Kijk in Nederland naar FeestDJRuud, hij maakt met iedere stijl een ‘feestje’! Ook zoals DJ F.R.A.N.K., Dimitri Wouters & Gill

5. DJ gear en apparatuur blijft veranderen. Hou je dat bij en hoe ga je hier mee om?
Ik heb nog altijd het mengpaneel dat ik op mijn 11e van mijn peetoom heb gekregen. Samen met twee Synq CD spelers. Als er één ding is wat je moet leren is dat je een DJ bent om wat je doet en niet om wat je hebt. Een DJ met vier Pioneer CDJ’s op Tomorrowland is niet meer dan een DJ in de kroeg om de hoek die zijn publiek mee moet krijgen op zijn oud stoffige double-deck’je. Dat verwatert tegenwoordig maar moet je in het achterhoofd houden. Je moet je publiek bespelen en niet alleen je gear!

6. Een ander ‘hot item’ in de dance scene is gehoorbescherming. In hoeverre hou je daar zelf rekening mee?
Heel erg! Ik heb Variphone In-Ears van 15dB. Een echte zaligheid. Eens je ze in hebt kan je niet meer zonder. Enkel tijdens het draaien doe ik ze uit. Anders zijn de hoge tonen niet goed hoorbaar.

7. Je ziet steeds vaker DJ’s met software zoals Traktor werken. Hoe sta jij tegenover digitaal draaien?
Ik speel nu met Serato. Toen ik dus begon draaide ik met mijn CD map maar als je echt allround moet draaien dan zou je elke dag bezig zijn met CD’s branden, wat toch veel tijd vergt. Daarom draai ik nu met Serato en mijn Laptop. Waarmee je ook veel sneller kan mixen. Een CD laden duurt al enkele seconden. Seconden die je kwijt bent.

8. Je bent nog erg jong. Hoe zie jij je toekomst?
– De toekomst? Gewoon blijven doen wat ik doe. Ik amuseer me en het is mijn liefde. Ik heb mijn dromen zoals iedereen. Ik werk eraan zoals iedereen, maar wel met mijn voeten op de grond.

9. Veel DJ’s houden zich ook bezig met het produceren van eigen tracks. Heb je hier zelf ook al over nagedacht? Denk jezelf ook aan de produktiekant binnen de dancescene?
Daar geef ik nog niet veel over prijs. Ik werk eraan, zeker, maar ik wil geen opvaller ermee zijn. Ik zit nog in de ontdekkingsfase, zeg maar. We zien wat eraan komt, alles op zijn tijd! Ik ben nog jong en neem mijn tijd hiervoor.

10. Op welke feesten heb jij ondertussen al gestaan en waar zou je graag willen spelen? Welke ambities heb je hierin?
Ik heb inmiddels op Pennenzakkenrock, Check Indoor, Reflex Resident, Factory, en MRF mogen draaien. Waar nog meer? Festivals zijn altijd wel SUPER natuurlijk. Mijn deephouse droom is La Rocca & Pasha. Qua allround zou ik graag op alle grote festivals willen draaien, al is dat, nu nog, veel te hoog gegrepen. Maar bij een boeking bij Discotheek Carré zou ook al een van mijn wildste dromen uitkomen.

11. Stel, je wrijft over een oude Technics SL en plots komt er een DJ Geest uit. Je mag vervolgens één wens doen. Wat zou die wens zijn?
Dat iedereen zijn dromen achter na gaat, gelukkig te zijn en geloven in de magie van muziek.

12. Heb je nog iets te zeggen tegen de bezoekers van DJ2DJ?
Zoals mijn slogan geldt: Forget Everything, Dance!

DJ Lennert Facebook