Soms zie je in de zomermaanden door de bomen het bos niet meer door het enorme aanbod aan festivals in Nederland. Zodiak Commune biedt daarom voor de derde keer een onderscheidend, intiem alternatief voor de gehypte, massale dance feesten met Tacnival. Tacnival vind plaats op zaterdag 14 juli 2012 in het Temporary Art Centre (TAC), tegenover het PSV stadion en dus in hartje Eindhoven.

Tacnival 2012

Belandde Tacnival in 2011 nog in het lijstje van de beste festivals van Gonzo (circus), dit jaar doet organisatie Zodiak Commune er gewoon wederom een schepje bovenop. Met nog meer ruimte voor live-acts, nieuw talent met hun voorlopers en artistiek verantwoord decor, belooft deze derde editie weer een ervaring en een avontuur op zich te worden. In het Café en de tuin van de karakteristieke, voormalige personeelswinkel van Philips wordt aan het begin van de middag al een vruchtbare bodem gelegd met de eigenzinnige geluiden van onder andere de Eindhovense icoon Munne en niet eerder vertoond talent als Delphinix. Later zal hier vanuit de Tapaszaal op ingehaakt worden met een zomerse Reggae set van Nic LeBeat.

Al snel zal de oase in de Tapaszaal echter in een ondoordringbaar woud van de dikste Drum ’n Bass en Jungle transformeren, waar onder andere de DJ’s van Zinloos Geluid je gids zijn. De door zure regen geteisterde Tuinzaal staat deze editie in het teken van diverse live-acts. Zo zullen Frixtion Fanatic en Vort3x of 3ntropy de wortels van de underground weer bloot leggen met muziek die zelfs in de ziel van de meest doorgewinterde Acid, Techno en Tekno freaks nog diepe voren trekt.

Nieuwe Vierde Zaal

Nieuw is dit jaar de programmering van een vierde zaal; De Schelp. Hier verzorgen onder andere de heren van Sublam! en live-act Monodeer voor klotsende beats, zanderige hihats en andere geluiden die de hokjesgeest ver te buiten gaan. Maar ook de knotsgekke Pick & Play ruimte – waar je zelf de meest foute plaatjes van de resident DJ’s van Zodiak Commune kunt opleggen – mag dit jaar natuurlijk niet ontbreken. En tijdens Tacnival is er uiteraard ook weer plaats voor een lekker hapje eten voor een schappelijk prijsje.

ZATERDAG 14 JULI 2012, TAC Eindhoven

Meer info via Zodiak Commune

Line Up / Time Table

14:00 – 02:00
CAFÉ/OUTDOOR – AMBIENT // RETRO // ELECTRO
LIVE: Hyde Park (NL)
Delphinix (NL)
Sinister (Honeypot Triangle)
Munne
Gui Tartare (Dr.Ink)
Miss XL-K (NL)
LIVE: Rick Angel (Zodiak Commune)
Lamot (Zodiak Commune)
D=p+cer (Zodiak Commune)

16:00 – 02:00
TAPASZAAL – REGGAE // DRUM ‘N BASS // JUNGLE 
LIVE: RQ (BIAM Collective)
Nic LeBeat (Jamaican Jukebox)
Running at Idle (NL)
Low5 (Planet Jungle/Zinloos Geluid)
Kneppah (Planet Jungle/Zinloos Geluid)
Roly (Planet Jungle/Dingus)
Delucxed (Zodiak Commune)

18:00 – 02:00
TUINZAAL – ACID // TECHNO // TEKNO
LIVE: Frank & Joe (NL)
LIVE: Stije vs. BRZ (TDK/Huppel Records)
LIVE: Frixion Fanatic (Sick of Silence)
LIVE: Vort3x of 3ntropy (Psykotixx, BE)
Bor (Zodiak Commune)
Saint (Zodiak Commune)

18:00 – 02:00
DE SCHELP – DUBSTEP // 8BIT RAVE
LIVE: Monodeer (NL)
Niteflix (Strain/Sublam!)
Istvan (Strain/Sublam!)
Elchi (Strain/Sublam!)
DMDN (Antenne Records)