Straatsterren in Lichtstad‘ – Is een documentaire die de hoogtepunten laat zien uit een eigenzinnige hiphopscene van wereldformaat 
ft. KFresku, La Melodia, Y’skid, Erosie, Ecstacy, 24K, D.A.M.N, The Ruggeds, Kempi, e.a.

Eindhoven Hip HopEindhoven is niet weg te denken uit de Nederlandse hiphopgeschiedenis. Maar hoeveel mensen beseffen zich dat? ‘Straatsterren in Lichtstad‘ laat voor het eerst zien dat hiphop Eindhoven al vanaf de begindagen altijd geschiedenis heeft geschreven. De documentaire gaat terug naar de begintijd van de vier elementen van hiphop – rap, djen/producen, breakdance en graffiti en laat zien waar onze stad voor staat. 

Eindhoven is zeker niet de grootste stad van het land, maar toch kent Eindhoven in iedere discipline van hiphop topspelers op nationaal- of op wereldniveau. En dat al drie decennia lang.

Dansers Niek Traa en Andre Grekhov, Fresku, groepen als 24K en D.A.M.N, kunstenaar Erosie… er zijn zelfs teveel zwaargewichten om te laten zien in één documentaire. Tientallen artiesten groeiden op in regio Eindhoven en drukten een stempel op hiphop.

 De makers van ‘Straatsterren in Lichtstad’ spraken in opdracht van MadskillsenEindhoven 365 met baanbrekende artiesten over de kracht van de Eindhovense hiphopscene. Over samenwerkingen, vriendschap, de mentaliteit en pionieren. De interviews worden ondersteund met unieke archiefbeelden van betrokkenen – zelfs uit de jaren ’80 en ’90!

‘Straatsterren in Lichtstad’ draait een beperkt aantal in de Plaza Futura, het filmhuis van Eindhoven. Verder eenmalig in het voorprogramma van de legendarische KRS-ONE die op 22 juli 2012 een concert geeft in de Effenaar, Eindhoven.