Wellicht heb je vanmorgen ook al gezien dat Marc de nieuwe Pioneer controller DDJ-SP1 gepost heeft. Echter dat was niet het enige nieuws van Pioneer én Serato. De twee bedrijven hebben ook samengewerkt om een speciale Serato DJ editie van de populaire DJM-900 te ontwikkelen. Hiermee aantonend dat de Serato dj software flink aan de weg aan het timmeren is!

Pioneer-DJM-900SRT_serato-editie-dj2dj_nl

Pioneer DJM-900SRT

De DJM-900 behoeft geen verdere introductie, deze mixer is inmiddels standaard uitrusting voor veel clubs en evenementen. De DJM-900SRT heeft alle features en specificaties van de DJM-900NXS maar heeft geavanceerde ingebouwde Serato geluidskaarten zodat hij direct gebruikt kan worden met Serato DJ. De DJM-900SRT wordt gebruikt met decks (CDJ/draaitafels) en de computer wordt met USB rechtstreeks op de mixer aangesloten en heeft niet meer een additionele Serato breakout box nodig. Het geluid wordt dus rechtstreeks vanuit Serato uitgestuurd over de geluidskaarten in de DJM-900SRT.

Als de ingebouwde ProDJ-Link in de DJM wordt aangesloten op CDJs die ook ProDJ Link hebben (CDJ-2000nxs en CDJ-900) kan de Serato Beatgrid gebruikt worden om de timing van de effecten te quantizen (gelijk te laten lopen), hierdoor lopen de effecten dus altijd in sync met de tracks.

De prijs van de Pioneer DJM-900SRT is vastgesteld op adviesprijs 1847,- excl. BTW (2199,- incl BTW). De nieuwe mixer wordt verwacht eind van oktober 2013.