Solar Weekend 2015 gaat door. Dat is het resultaat van het kort geding bij de voorzieningenrechter in Roermond. Het kort geding werd aangespannen door 28 omwonenden van het festival. Zij klaagden over geluidsoverlast en twijfelden aan de veiligheid van de bezoekers. De gemeente Roermond moest de reeds verleende vergunning verdedigen. Het verzoek van de omwonenden is afgewezen.

Solar Weekend heeft haar groene licht behouden en begint aanstaande maandag meteen met de opbouw van het festival, die daarmee geen vertraging oploopt. “Nu staat niets meer in de weg om van Solar Weekend 2015 een onvergetelijke editie te maken”, zegt Dennis Behlau, projectmanager van Solar Weekend. “We voelen ons erg gesterkt door – én zijn dankbaar voor – alle steun die we de afgelopen week mochten ontvangen.”

DJ2DJ_Solar_Weekend

De buurtbewoners klaagden over de geluidsoverlast, de bereikbaarheid en de veiligheid van de bezoekers vanwege de vermeende groei van het festival. Solar Weekend benadruktdat het maximaal aantal bezoekers nooit is overschreden en garandeert dat de veiligheid van iedereen gewaarborgd is. Ook de Veiligheidsregio Limburg-Noord, de gemeente Roermond, de politie en de brandweer hebben dit nogmaals verklaard.

De advocaat van de gemeente Roermond liet weten dat de gemeente én Solar Weekend er alles aan hebben gedaan om de klachten en zorgen van de omwonenden serieus te nemen. Daarnaast is aan alle noodscenario’s gedacht. Solar Weekend wil benadrukken dat de organisatie geen wrok koestert voor de gang naar de rechtbank die de omwonenden hebben ingezet. “Net als ieder jaar doen we er alles aan om de vergunningseisen na te streven. We hebben een goed gevoel overgehouden aan de Nederlandse rechtspraak”, verklaart de organisatie.

De organisatie verwacht dat de tickets na deze uitspraak snel zullen gaan. Zaterdagkaarten zijn niet meer beschikbaar, evenals de kaarten voor vier dagen. Wel heeft het festival nog enkele kaarten voor drie dagen, weekendkaarten én zondagkaarten beschikbaar. Solar Weekend vindt plaats op 30, 31 julien 1 en 2 augustus aan de Maasplassen in Roermond.

Solar Weekend

Solar Weekend vindt komend jaar voor de elfde keer plaats bij recreatiestrand “De Weerd” in Roermond.  Het festival staat bekend als een van de meest creatieve festivals van Europa. Solar Weekend is meer dan muziek alleen: een totaalbeleving van hedendaagse kunst, muziek en theater.