Met in 2012 maar liefst 22 remixes voor grote namen als Kanye West, Marco V, Jay-Z, Bingoplayers en ga zo maar door, hebben deze gasten zich definitief op de internationale EDM kaart gezet. We hebben het hier natuurlijk over Sick Individuals. Dit duo bestaat uit de jonge talenten Ray & Jim die elkaar hebben leren kennen op hun muziekopleiding. Tegenwoordig reizen ze de wereld over om voor duizenden mensen op te treden in plaatsen als Londen, Miami en China. De hoogste tijd voor een interview dus! 

Keuzes

Maak een keuze tussen een van de twee stellingen en waarom kiezen jullie daarvoor?

DJ of Producer
Lastige vraag maar dan toch producer want daar begint het uiteraard echt met de muziek! En het blijft fantastisch om mensen kippenvel of een blijvende herinnering te mogen geven met een goede productie.

CDJ’s of Digitaal
CDJ’s omdat je lekker met het publiek bezig kan zijn, het gebruik van de CDJ’s is ons zeer vertrouwd dus we zijn voorlopig nog niet van plan om over te gaan naar iets anders.

Remix of Eigen tracks
We hebben in 2012 meer dan 22 remixes gedaan, dit jaar ligt de focus op originals. Iets creëren uit het niets is prachtig, toch kijken we met een goed gevoel naar al onze remixes. Vele zijn echte club hits geworden zoals onze remix voor Icona Pop – I Love It. Dus wederom een lastige keuze, maar we kiezen momenteel voor eigen tracks!

Vragen

2012 was natuurlijk een geweldig jaar voor jullie. Wat waren voor jullie persoonlijk de hoogtepunten van het afgelopen jaar?
Ministry of Sound in London in december was het hoogtepunt, voor een impressie check onze Sick episode: http://www.youtube.com/watch?v=14WrvUXzxdU

Maar ook het Summer Festival, Laundry Day en vele clubavonden in Europa! We zijn net terug uit Miami en en dat was ook een flink hoogtepunt, draaien met o.a. Axwell, Thomas Gold, Deniz Koyu enz.

Jullie krijgen enorm veel support van de groten der aarde als Fedde le Grand, Hardwell, Swedish House Mafia, Calvin Harris, enzovoort. Vanaf wanneer hadden jullie in de gaten dat het wel heel erg lekker ging? En hoe voelde dat?
Toen we een remix maakten voor Qulinez (Trol), op het label van Steve Angello SIZE Records, begon de support echt te komen. De track was een groots succes en wanneer je in het vizier komt van de grote DJ’s worden ook je andere platen beluisterd en gedraaid. Het voelt goed om te horen van andere mensen dat het lekker gaat maar wij zelf zijn nogal gefocust op de muziek en niet zo zeer op het succes, uiteraard is dat wel een mooie bijkomstigheid.

Tijdens Dancefair 2012 hebben jullie natuurlijk ook je woordje gedaan. Voor diegene die daar niet bij konden zijn, waar halen jullie je inspiratie vandaan?
Inspiratie kan je uit vele dingen halen, in de muziek van vroeger en nu (Daft Punk – Frank Sinatra). Maar ook blijven luisteren naar ‘andere’ muziek zoals pop, jazz, klassieke muziek, waardoor je jezelf ook blijft prikkelen en vernieuwen.

Jullie staan natuurlijk bekend om jullie sterke remixes voor zowel grote als wat kleinere labels. Wat vinden jullie belangrijk bij het maken van een goede remix?
Allereerst moet het origineel goed voelen, de vocaal of vocalen geschikt zijn voor de club en de kwaliteit van de opname moet in orde zijn. We krijgen momenteel meer aanvragen dan we kunnen maken dus je wordt vanzelf ook kieskeuriger van wat je wil uitbrengen. We kiezen echt uitsluitend voor kwaliteit en tracks waar we potentie in zien, dat kan dus ook van een kleiner label zijn.

En van welke talenten gaan we in de toekomst nog veel meer horen denken jullie?
‘Dannic’ is een getalenteerde producer waar we vast en zeker meer van gaan horen in de toekomst. Hij maakt goede dansbare beats met een funky edge, zijn sound zit tussen Hardwell en Fedde Le grand in.

Er zijn veel talenten die hard aan het werk zijn om een goede producer te worden, toewijding is essentieel, bijvoorbeeld Jonathan Pitch, dedicated en muzikaal, zijn tracks zijn interessant om naar te luisteren en we horen veel potentie!

Naar welke events kijken jullie het meeste uit?
We kunnen niet wachten op het festivalseizoen maar ook de optredens in Engeland (Ministry wederom), India, Duitsland, Amerika en Nederland uiteraard!

Als internationale artiest heb je natuurlijk een drukke agenda, is er dan nog wel tijd om zelf eens een feestje mee te pakken? En zo ja, wat zou dat dan zijn?
Ja absoluut, althans we proberen er tijd voor te maken. We gaan elk jaar met een grote groep naar een festival in Wijchen, “Emporium“, dit jaar staan we zelf in de line up!

Het afgelopen jaar zijn jullie de hele wereld over gereisd voor jullie optredens, maar van welke locatie waar je nog niet bent geweest dromen jullie nog?
Grote clubs op Ibiza staat nog in de planning. Maar we dromen nog van een vette tour met een grote SICK tour bus door Amerika…!

“Let the SICK Music craze continue…!”

Connect: Sick Individuals Facebook | Sick Individuals Twitter