We kenden Shure voornamelijk als merk voor microfoons en dergelijke echter het merk heeft de laatste tijd ook haar aandacht gewend naar de markt voor DJ hoofdtelefoons. Voorzichtig begonnen met de SRH750DJ, anderhalf jaar geleden, dit jaar komen ze met de nieuwe SRH550DJ.

De SRH550DJ levert dankzij de 50 mm drivers voor een perfecte bas geluid. Zeker in lawaaiige omgevingen willen DJ’s zich kunnen concentreren op bass omdat daar de beat op loopt. Verder kunnen de oorschelpen 90 graden kantelen en kunnen ze ingeklapt worden. Hoe je je hoofdtelefoon ook draagt en verschuift, de SHR550DJ past zich moeiteloos aan!

Er mag een vermogen van maximaal 3000 mW (3 Watt) worden losgelaten op de hoofdtelefoon. Voor hoofdtelefoons in dit segment is dat behoorlijk veel! Hierdoor zal de hoofdtelefoon bij hoge volumes geen krimp geven en u voorzien van het juiste geluid.

Dankzij de prijs van de SRH550DJ is het een perfecte aanvulling voor het middenklasse segment voor DJ hoofdtelefoons. Hij ziet er goed uit en de prestaties zijn ook best goed te noemen. Het design van de SHR550DJ is strak. De lijn van de hoofdband loopt helemaal door tot in de oorschelpen, de ronde vormen komen overal terug. Als kleur is er gekozen voor zwart en grijs, wat in de praktijk erg luxe oogt. De hoofdband is voorzien van flexibel materiaal om een perfect comfort te bieden en heeft een zwart accent.

Specificaties:

– instapmodel DJ-hoofdtelefoon
– voorzien van zwart/grijs design
– 50 mm drivers
– maximale belastbaarheid: 3000 mW (3W)
– hoge impedantie, ontworpen voor DJ-mengpanelen
– 90 graden draaibare oorschelpen
– oorschelpen inklapbaar
– krachtige bassweergave
– reserve set oorpads meegeleverd
– bajonet-clip bevestigt afneembare kabel in de oorschelp
– legendarische Shure-kwaliteit, overleeft dagelijks gebruik
– voorzien van 6.35 mm jackplug (goldplated)
– geleverd met handig opbergtasje

De adviesprijs voor een SRH750DJ is ongeveer 150 Euro, dus zal de SRH550DJ waarschijnlijk rond de 110-120 Euro uitkomen. Leverdatum in op dit moment nog onbekend.