Op 15 en 16 augustus organiseert Alter Ego voor de 3e keer op rij haar Shoeless Festival in Ruigoord. Dat betekent feesten zonder schoenen, maar ook zonder rotzooi op de vloer, en zelfs zonder een van te voren gecommuniceerde line-up. De Shoeless feesten ontstonden 9 jaar geleden als underground initiatief. De organisatie viert dit keer dubbel feest met de 25e editie.

Shoeless Festival Ruigoord; geen schoenen, geen line-up, geen rotzooi_

Alter Ego kiest al jaren met opzet voor het niet communiceren van de namen van de DJ’s en live-acts omdat ze wil dat bezoekers verrast worden door het totaalconcept van muziek, kunst, live-performance, locatie en publiek, en niet alleen voor de grote namen.

Progressief

Omdat op Shoeless niet de line-up en daarmee gepaard gaande verwachtingen van het publiek voorop staan, grijpen veel (inter)nationaal geroemde artiesten de kans om nieuw werk of juist andere muzikale richtingen uit te proberen. Bezoekers van eerdere versies van het festival geven vaak terug verrast te zijn door de progressieve sound en de voorspellende waarde die het festival heeft voor wat er het komende jaar te gebeuren staat op de dansvloer. “ Maak je borst maar nat; we hebben onder andere een optreden van een groot DJ talent die samenwerkt met violisten van het Concertgebouw. Dat wordt echt even heel iets anders…” aldus programmeur Jasper Löwik.

Open karakter

De bewoners van kunstenaarsdorp Ruigoord verwelkomen de nieuwe generatie levensgenieters graag. ‘We hebben hier sinds de jaren 70 aan een bijzondere cultuur en brede community gebouwd. Het is voor het dorp en haar open karakter een must dat we een diversiteit aan evenementen blijven organiseren, en voor de aanwas van jong talent misschien zelfs broodnodig. Maar desalniettemin zijn we wel eigenwijs en picky over samenwerkingen; we hebben graag een evenement dat mede beantwoordt aan waarden die we belangrijk vinden, theatraal & kunstzinnig zijn, goed voor elkaar zorgen en compassie in plaats van platte evenement consumptie…” aldus Daan Prudon van Ruigoord.

Rauw

Voor wie Shoeless nog niet kent en enkel moet afgaat op de blije gezichten en bizarre uitdossingen te zien op hun facebook-pagina; bezoekers van het eerste uur omschrijven de tweedaagse dansmarathon echter meer als rauw en echt; met je blote poten op de aarde, uitgedaagd worden door de artiesten, en niet de hele tijd climaxen, maar juist lang dansen, en er steeds ‘een tandje erbij gooien’.

De komende editie zullen de bezoekers figuurlijk langs deuren worden gestuurd. ‘Welke deur kies jij en wat zegt dat over jou?’ Zaterdag is er Shoeless zoals men het kent, in iedere hoek een verrassing. Op zondag wordt er nog meer ingezet op live optredens, een bizarre brunch en heeft de organisatie een iets grotere verrassing in petto.Voor wie beide dagen niet wil missen, binnenkort volgt er meer informatie over kamperen in de buurt van Ruigoord.

Shoeless Weekender

Zaterdag 15 & zondag 16 augustus 2015
Ruigoord
Amsterdam
www.alterego.nu