Sinds de integratie met PioneerDJ afgelopen jaar, is Serato niet meer weg te denken uit de DJ wereld. Natuurlijk viel dat de andere grote dj merken ook op. Dit was overduidelijk door de enorme groei in controllers welke gebundeld werden met serato DJ. Echter bleef het allemaal op een gebied achter; Scratch ondersteuning. Dit bleef exclusief voor Rane en Pioneer DJ’s DJM900SRT mixer.

Gelukkig is daar met de komst van Serato Club Kit verandering in gekomen. Maar hoe gaat dit nu precies te werk? Laten wij dat nu voor jouw getest hebben.

Serato_Club_Kit_Review_DJ2DJ

Hoe werkt het?

Eigenlijk is het allemaal heel simpel, want de Club Kit is gewoon plug & play. Wanneer je al een Serato licentie bezit en een van de volgende mixers hebt of koopt:

Pioneer DJM-900NXS
Pioneer DJM-850
Allen & Heath Xone:DB2
Allen & Heath Xone:DB4
Allen & Heath Xone:43C (Onlangs door ons gereviewed).

Hoe installeer ik het?

Download de Serato Club Kit software. Installeer vervolgens de upgrade, plug de mixer, platenspelers en cdj’s in. Kalibreer je timecode signaal en je kunt aan de slag. Zo simpel is het!

Hoe werkt het nu in de praktijk

Serato’s Club Kit werkt exact zoals je zou verwachten. gewoon goed. Net zoals je met de geluidskaart van Serato signaal krijgt, krijg je dit nu ook direct vanaf je mixer zonder tussenkomst van een extra kastje. Gewoon je ding doen, zonder een de boel aan te hoeven sluiten. Want als je op locatie draait, kan dit echt erg vervelend zijn. Niet elke club zit hier op te wachten, laat staan de DJ voor je…

Nu is het dus niet meer dan op je gig aankomen, MacBook plaatsen en de USB kabel erin steken. Vervolgens ben je klaar voor gebruik!

Plussen en Minnen

  • Het werkt echt plug & play
  • geen extra kastje en kabels nodig
  • gemakkelijk in gebruik, ook op locatie

  • de extra kosten, die het met zich mee brengt

25673_article_big

Conclusie

De Serato Club Kit optie, was er een waar wij van DJ2DJ al lange tijd op wachten. Nu die er eindelijk is, kunnen we niet anders oordelen dan dat het werkt zoals verwacht. Het vereenvoudigt niet alleen je DJ setup maar zorgt er ook voor dat je minder spullen mee hoeft te sjouwen naar je gig. Het enigste nadeel wat wij zien is het toch wel redelijk hoge prijskaartje. Los van dat, krijgt de Club Kit een dikke aanrader!

In Nederland kun je de Club Kit update kopen via Bax-shop.nl tegen een prijs van 159,-. Vervolgens krijg je een download code waarmee je de software verkrijgt.