Sennheiser is ongetwijfeld de grootste fabrikant van hoofdtelefoons. Ze worden door menig DJ gebruikt maar ook bij live artiesten kom je ze geregeld tegen. Naast de Pro tak heef Sennheiser ook een consumenten afdeling, waar ze ook enorm populair zijn. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de in-ears en hifi liefhebbers. En die laatste groep zie je ook steeds meer onderweg. Goede geluidskwaliteit bij mobiel gebruik lijkt voor veel mensen steeds belangrijker te worden, echter wil het oog ook wat en daar zet Sennheiser met de Urbanite precies goed op in.

URBANITE_Nation_Collapsed_RGB

Eerste Indruk

Mijn eerste gedachte toen ik de Urbanite in handen kreeg was: “he, ze hebben de HD25 een nieuw jasje gegeven”. Want eerlijk is eerlijk, er is goed te zien dat ze de Urbanite daarop gebaseerd hebben, echter wel aangepast met een 2015 design. En dat hebben ze slim gedaan bij Sennheiser. De oorschelpen zijn redelijk vergelijkbaar en vallen net als bij de HD25 op het oor. Let op er is een model met grotere schelpen verkrijgbaar, mocht je dot fijner vinden. Ook is er zelfs een draadloze variant verkrijgbaar. Ook is de Urbanite lekker flexibel en heeft hij een prettige hoofdband.

De Urbanite is gemakkelijk op te vouwen om hem mee te nemen in bijvoorbeeld je tas. De kabel is los te koppelen. Let op, hij gaat wel maar in een van de oorschelpen, niet beide zijdes hebben een aansluitmogelijkheid.

Wat zit er allemaal in de doos

Ten eerste moet je opletten welk model je koopt. Sennheiser levert namelijk voor verschillende toestellen specifieke modellen. Denk bijvoorbeeld aan Iphone, Ipod, Samsung, Sony enz. Waarom, simpel de ingebouwde microfoon en control opties welke specifiek met een toestel werken.

In de doos tref je naast de Urbanite het snoer en een zachte draagtas daarvoor. Lekker simpel dus en daar gaat het bij deze hoofdtelefoon ook om. Niet te veel afleiding maar gewoon genieten van de muziek met een stylish design. Leuk detail, onlangs ontving Sennheiser een IFA award voor de Urbanite.

Geluidskwaliteit

De Urbanite heeft een eigen karakteristiek geluid. Hij klinkt dus niet zoals een HD25 maar heeft echt zijn eigen sound. Ik heb hem in verschillende situaties en met verschillende genres getest waarbij de Urbanite zich echt goed hield. Hij heeft een fijne bass weergave, het hoog is ook helder echter had het midden van mij net iets opener gemogen maar dat is een persoonlijke mening. Toch klinkt hij allround gewoon erg lekker.

Ook heb ik hem tijdens een DJ set getest waar hij zich bovenverwachting erg goed liet gebruiken. Hij sloot goed af, gaf voldoende detail en bleef goed op het hoofd zitten. Erg prettig, zeker als je bedenkt dat de Urbanite er niet voor ontwikkeld is.

Plussen en Minnen

  • Fijne Bass weergave
  • Bouwkwaliteit
  • Uiterlijk
  • IOS/ Android Control
  • Te tam in het midden
  • Kabel gaat maar in een zijde

Conclusie

Al met al ben ik zeer te spreken over de Urbanite. Okay, het midden mocht wat meer uitgebalanceerd zijn maar verder klinkt hij echt lekker. Zeker bij mobiel gebruik of bijvoorbeeld een Spotify sessie terwijl je aan het browsen bent. Ook al is het geen DJ hoofdtelefoon, toch leent hij zich daar best goed voor. Dus zoek je een all-in-one oplossing, dan zou je deze zeker mogen overwegen. Let alleen wel op, het is geen HD25, behandel hem dan ook niet zo in de DJ booth… De Urbanite krijgt van mij een dikke aanrader!

Sennheiser’s Urbanite is in Nederland verkrijgbaar tegen een verkoopprijs van 179,-

URBANITE_Nation_Isofront_Volume_Control_RGB