Sennheiser presenteert vandaag op de High End Fair de HD 630VB: de eerste gesloten hoofdtelefoon in zijn HD-portfolio waarmee high-end audio ook toegankelijk wordt voor mobiele apparaten. Door het gesloten ontwerp combineert de Sennheiser HD 630VB een zeer ruimtelijk geluidsbeeld met een uitstekende demping van omgevingsgeluid. Deze nieuwe hoofdtelefoon maakt een hoogwaardige, ruimtelijke en afleidingsvrije luisterervaring mogelijk, zowel thuis als onderweg.

HD_630VB_Special_Angle_02_RGB

De Sennheiser HD 630VB is ontworpen voor de mobiele luisteraar, maar is geschikt voor het weergeven van hoge-resolutie audiobestanden. Met een afstandsbediening op de rechter oorschelp en een microfoon die is geïntegreerd in de OFC-kabel kunnen gebruikers gemakkelijk het volumeniveau aanpassen, tussen nummers wisselen en de telefoon opnemen. Bovendien kan via een draaischijf op de oorschelp het bass-niveau worden aangepast op basis van de omgeving, het type muziek, en de voorkeuren van de luisteraar. De hoofdtelefoon kan makkelijk worden opgevouwen en is gemaakt van lichtgewicht, maar robuuste materialen. Zo is bij de oorschelpen, hoofdband en draaischijf gebruik gemaakt van aluminium.

De introductie van de HD 630VB is een mijlpaal voor Sennheiser. Axel Grell, portfolio manager audiofiele hoofdtelefoons bij Sennheiser: “In de HD 630VB hebben we voor het eerst de high-end audiotechnologie uit onze HD-serie gecombineerd met een gesloten ontwerp. Het resultaat is een unieke hoofdtelefoon met zowel het ruimtelijke geluid dat men gewend is van open modellen zoals de Sennheiser HD 800, als een uitstekende passieve demping van omgevingsgeluid.”

Met een lage impedantie van 23 ohm kan de HD 630VB een prima volume bieden op mobiele apparaten zoals smartphones. Tegelijkertijd maakt het frequentiebereik van 10 tot 42.000 hertz de hoofdtelefoon zeer geschikt voor het weergeven van hoge-resolutie audiobestanden. De speciaal voor de HD 630VB ontwikkelde transducer levert de kracht voor een intense bass. Een spoeldraad gemaakt van zuiver aluminium maakt een precieze weergave van vocalen en instrumenten in het middengebied en zeer accurate weergave van hoge tonen mogelijk.