Op zaterdag 21 februari en zondag 22 februari pakt Roland Central Europe uit met twee Europese primeurs: de nieuwe JD-Xi Analog/Hybrid Crossover Synthesizer en de AIRA MX-1 Mix Performer. De toestellen worden exclusief voorgesteld op Dancefair 2015, waar bezoekers van deze toonaangevende expo de muziekinstrumenten kunnen uittesten en aan workshops kunnen deelnemen.

Roland JD-Xi Synthesizer De recentste instrumenten van Roland zijn weer een sterk staaltje van speelplezier, professionaliteit en design. De JD-Xi Synthesizer voegt een authentieke analoge synth-klankgenerator en tal van andere creatieve functies samen in één behuizing.

 

AIRA MX-1 Mix PerformerDe MX-1 Mix Performer verenigt je synthesizers, drummachines, loops, DAW-sporen en nog veel meer in één enkel voor performances geoptimaliseerd mix-instrument.

Alle instrumenten worden voorgesteld op Dancefair 2015, dé expo voor DJ’s, producers en ondernemers in de elektronische muzieksector. Niet enkel zal Roland Central Europe hier aanwezig zijn met nieuwe producten, maar je kunt er ook tal van andere instrumenten uitproberen, of een of meer van de vele workshops volgen. Daarnaast kunnen bezoekers verschillende prijzen winnen, waaronder Roland-instrumenten.

In de wereld van de elektronische muziekinstrumenten is Roland alles behalve een onbekende. Meer dan eens schreef Roland muziekgeschiedenis: Denk maar aan de talrijke legendarische synthesizers, drumcomputers of samplers die werden gebruikt door o.a. Pharrell Williams, Netsky, Phil Collins, Fatboy Slim en vele anderen.