Toen de Reloop RHP-20 werd aangekondigd enkele maanden geleden, was ik niet meteen onder de indruk om eerlijk te zijn. En ik bedoel hiermee, ik was niet echt kapot van de looks van het beestje. Ze zagen er een beetje té futuristisch uit voor mijn smaak. En ook had ik mijn twijfels bij de ‘bouwkwaliteit’ zeg maar. Maar om eerlijk te zijn, was deze mening natuurlijk totaal ongefundeerd want het enige dat we hadden waren de fotos. En daar moet je niet van uitgaan als je objectief wilt zijn.

Het pakketje arriveert

Zoals alle (top) hoofdtelefoons kwam ook de RHP-20 in een stijlvolle doos aan. Zwart met zilveren letters om toch aan te geven dat we te maken hebben met een artikel uit het midden- tot topsegment van de markt. Meteen na het openen en het in de hand nemen van de hoofdtelefoon ben ik verrast. Hij voelt direct ‘solide‘ aan. De zilveren, vierkante delen van de cups zijn van stevig aluminium gemaakt. De hoofdband is gemaakt van een stevig soort rubber/kunststof met daaronder zacht leren padding. De binnenkant van de cups zijn ook met hetzelfde zachte leer gevoerd. Zoals ik al eerder melde had ik bij het zien van de eerste fotos de indruk dat ze een beetje plastikachtig en cheap overkwamen. Echter, nu ik ze in handen had en ook voor het eerst ging dragen was die mening meteen de deur uit. Dit is een paar goed zittende, stijlvolle en zéker ook solide ‘headphones’.

De hoofdtelefoon is goed gebouwd ook. De verbinding tussen de cups en de hoofdband is gedaan via een dikke metalen pin. Niet met een klein simpel schroefje bijvoorbeeld. De bijgeleverde spiraal kabel wordt bij de RHP-20 aangekoppeld via een mini XLR connector. Erg handig en het ziet er ook nog eens cool uit! Aan het andere eind van de kabel natuurlijk een jack plug, die je los kan draaien waarna je een mini jack plug overhoudt zodat je de hoofdtelefoon ook na je gig kunt gebruiken op je smartphone of mp3 speler.

Draaien Maar

Draagcomfort van de hoofdtelefoon was in mijn gebruik goed te noemen. Ik vond ze prettig en stevig zitten op mijn hoofd. Met name door het zachte leer om de cups en de hoofdband had ik geen last van irritaties die ik wel eens heb gehad bij andere hoofdtelefoons met name bij langdurig gebruik. Ik heb ze het langst ongeveer twee uren achter elkaar gedragen zonder ze ook maar één keer af te nemen. Ik moet wel zeggen dat ze ‘stevig‘ op je hoofd zitten. Ik vind dat zelf dus prettig, echter ik kan me voorstellen dat andere gebruikers dat misschien té stevig vinden. Als je ze uitprobeert zul je daar dus op moeten letten.

Een ander punt van aandacht is de manier waarop je ze draagt. Ikzelf hou de hoofdtelefoon gewoon op mijn hoofd tijdens het mixen. Ik heb niet de gewoonte om tijdens het previewen van een track met slechts één cup te luisteren. De standaard DJ methode zeg maar. Ik kan me voorstellen dat DJ’s die op die manier een hoofdtelefoon gebruiken wat moeite zullen hebben met die stevigheid van de RHP-20. Het kan overigens wel hoor. Maar nogmaals dit zal voor iedere DJ anders aanvoelen. De hoofdtelefoon kun je verder met de cups naar binnen klappen om hem in het bijgeleverde fluwelen tasje te vervoeren.

Het Geluid

Laten we vooral niet vergeten te melden hoe ze klinken natuurlijk. Misschien wel het belangrijkste punt voor een hoofdtelefoon. Ze klinken net zoals ze aanvoelen: Stevig! Zeker in de lage frequencies is dit absoluut geen mietje! Deze frequencies worden zeker goed benadrukt, mag ik wel stellen. Het geluid wordt dus wel een beetje gekleurd als warm en pompend. Perfect voor DJ’s om tracks goed te kunnen beatmatchen! Voor muziekproduktiewerk zouden ze compleet ongeschikt zijn. Maar goed het zijn dus DJ hoofdtelefoons. Verder heb je door de goede en stevige cups en isolering weinig last van het ‘buitengeluid’.

Oordeel

De Reloop RHP-20 DJ Hoofdtelefoon staat met 149 Euro op de prijslijst in Nederland (hoewel dit bij vele winkels nogal kan verschillen). Een pittige prijs maar kijken we met schuin oogje naar de concurrentie dan durf ik best te zeggen dat dit een verantwoorde prijs is. De RHP-20 wordt nogal eens vergeleken met de de Pioneer HDJ-2000 die met 349 Euro een stuk meer kost. Hij lijkt er wel een beetje op qua styling. Meer kan ik er niet over zeggen omdat ik ze nog nooit uitgeprobeerd heb. Ander hoofdtelefoons die in hetzelfde segment liggen zijn verder nog de Allen&Heath Xone:53 (200 Euro) of de Sennheiser HD-25 (200 Euro).

Ik vind de RHP-20 hoofdtelefoon een uitermate prettig zittende en goed klinkende DJ hoofdtelefoon. Voor iedereen die op zoek is naar een hoge kwaliteits DJ headphone die er verder stijlvol uitziet en een goede ‘value-for-money’ biedt, is de Reloop zeker het overwegen waard. Als je hem tegenkomt bij je favoriete winkel ga hem dan zeker uitproberen!

Voor diegenen die nu al overtuigd zijn door mijn oordeel …. HAPPY DAYS! Want we mogen ons review model weggeven aan ééntje van jullie!

Wat moet je doen?

Simpel, zoals altijd vragen we jullie om je aan te melden hieronder in de comments. Zeg gewoon dat je mee wilt doen. Dit keer vragen we je ook om via Twitter een retweet te doen met de volgende tekst: “Ik doe mee bij @dj2dj om een Reloop RHP-20 te winnen – #dj2dj_rhp_20“. Zorg er verder voor dat je je met een GOED emailadres aanmeld dat je ook regelmatig controleert! Oh ja en de deadline is 4 november 2011!