Reloop laat ons weten dat hun nieuwe wapen op de DJ controller markt, de Jockey 3, binnenkort beschikbaar is bij een verkooppunt bij jou in de buurt. Vorig jaar met een teaser campagne geïntroduceerd als de Mission III, definieert deze controller opnieuw de Digital Jockey series van Reloop.

Na de befaamde Digital Jockey, de nieuwe Mixage en de Contour controllers komt Reloop dus met iets nieuws. Ook de Jockey 3 maakt gebruik van HID om MIDI commando’s naar je computer te sturen zodat je met je favoriete software kunt werken. Gebruik je nog geen software, dan is dat geen probleem. Met de Jockey 3 wordt de befaamde Traktor software meegeleverd in een LE variant.

Hoewel de Jockey 3 gebouwd is om te werken met Traktor kun je hem uiteraard ook gebruiken met andere software zoals Virtual DJ of Deckadance. Het is zelfs mogelijk om deze controller te gebruiken in de studio met bijvoorbeeld Ableton of Cubase.

Specificaties:
– digitale DJ MIDI controller
– 2-kanaals controller
– LED VU meter per kanaal
– 3 EQ draaiknoppen + filter
– aan-/uitknop op het filter boven de kanaalstrip
– effectgedeelte met 4 eindloze encoders
– vier hot cue knoppen
– loopgedeelte met 2 drukknoppen en 2 eindloze encoders
– beatjumpgedeelte met 2 draaiknoppen en 2 push knoppen
– aanslaggevoelig jogwheel
– volledig MIDI-toewijsbare faders, potentiometers (draaiknoppen) en drukknoppen
– alle drukknoppen voorzien van rode LED indicatie
– geoptimaliseerd en gecertificeerd voor Traktor DJ software, ook te gebruiken met andere softwarepakketten
– Traktor LE software meegeleverd

De Reloop Jockey 3 zal dus (zeer) binnenkort verkrijgbaar zijn met een prijs van rond de 590 Euro. De controller staat inmiddels op ons lijstje voor een review, dus die kun je t.z.t. bij DJ2DJ verwachten.