De nieuwe generatie DJ’s draait tegenwoordig met controllers, dit geld in ieder geval voor de zogenaamde bedroom dj’s. Zij kopen voor thuis geen dure CDJ set meer maar beginnen simpel op een controller in samenwerking met een laptop, danwel tablet. In de winkels zie je ook dat controllers de grootste hand hebben. Voordeel hiervan is ook dat je er een kunt kiezen die helemaal bij jou past, Qua stijl, mogelijkheden en budget. Vooral dat laatste is voor beginnelingen erg belangrijk, muziek draaien kan immers een dure hobby zijn. Gelukkig zijn er een aantal zeer nette, betaalbare controllers op de markt. Neem als voorbeeld eens de Beatmix 4 van Reloop, welke onlangs nog eens extra in prijs is verlaagd. Wij hebben deze controller onlangs ontvangen. Onze mening over deze controller met een zacht prijskaartje kun je lezen in onze review. Geeft Reloop’s Beatmix 4 waar voor je geld of kun je beter doorsparen? 

Reloop_Beatmix4_Review_DJ2DJ

Eerste Indruk

De Beatmix 4 oogt als een kleine, simpele, toch complete controller. Je ziet dat het een vierkanaals controller is en de twee grote jogwheels vallen naast de 16 pads ook direct op.

Bouwkwaliteit

De Beatmix 4 is redelijk zwaar, niet te maar zwaarder dan je zal verwachten. Ik vind dit wel een goed punt, zo blijft de controller in ieder geval goed op zijn plek. Alle draai en druk knoppen voelen goed aan. De jogwheels zijn zoals we van Reloop gewend zijn (gelukkig maar) erg fijn. Alleen de faders hadden van mij van een hogere klasse mogen zijn. Daar zit net wat teveel speling op.

Layout

De Beatmix 4 heeft een traditionele layout. Twee decks met een mixer sectie in het midden. Precies zoals je verwacht en ruim opgezet. Je kunt over makkelijk bij en ook mensen met dikke vingers zullen geen moeite hebben met deze controller. Overal zit voldoende ruimte tussen.

Aansluitmogelijkheden

Hier kunnen we kort over zijn, dat zijn er op de Beatmix 4 niet erg veel. Maar dat heb je in principe ook niet nodig. Op de achterzijde vind je naast de USB aansluiting (welke ook gelijk voor de voeding zorgt) een tulp uitgang (ongebalanceerd). Welke je kunt gebruiken om naar de controller aan je stereo te hangen of direct aan een setje monitoren. Aan de voorzijde vinden we een microfoon ingang met volume regeling en twee hoofdtelefoon aansluitingen, zowel een kleine als grote jack.

Geluidskwaliteit

De Beatmix klinkt voor een controller in deze prijsklasse goed. Verwacht niet teveel want hij heeft immers geen gebalanceerde uitgangen maar voor thuis is dit meer dan voldoende! Ook de hoofdtelefoon uitgang is voldoende, dus een klein feestje zal ook geen probleem mogen opleveren.

Mogelijkheden

Wat maakt de Beatmix 4 nu uniek in zijn klasse? Ten eerste de jogwheels, deze zijn gewoon erg goed! Ik heb het al eerder gezegd, Reloop heeft erg, erg fijne jogs! Hiernaast natuurlijk de 16 verlichte pads. Ideaal in combinatie met de mogelijkheden van Serato DJ. De software heeft meerdere opties vor deze pads, en gelukkig kun je via knoppen op de controller hiertussen kiezen. Alle draaiknoppen hebben een center klik, erg fijn om precies het nul punt aan te voelen en ook de pitch heeft een nul aanduiding via een ledje. Tracks laden gaat via een dikke draaiknop met klik functie. Per deck is er een load knop aanwezig, hierdoor zal je dus niet een track in het verkeerde deck laden. Omdat je vier decks hebt in Serato Dj maar twee fysieke op de Beatmix 4 is zijn hiervoor knoppen aanwezig om snel te kunnen switchen.

Voor en Tegens

 +prijskaartje
+4 decks
+jogwheels!!
+Software is bijgeleverd
+16 verlichte pads
-Faders
-geen gebalanceerde uitgangen
-geen ingang om andere apparatuur te kunnen aansluiten
 

Conclusie

Reloop’s Beatmix 4 is een erg nette controller in zijn klasse. Alle functies om te kunnen draaien zitten erop inclusief loops en effecten. De jogwheels zijn van uitstekende kwaliteit en de software krijg je er gewoon bij. Dat scheelt natuurlijk een hoop geld. De beatmix 4 krijgt van mij dan ook een dikke aanrader, zeker voor de beginnende DJ of zij met een kleine portemonnee.

De Beatmix 4 van Reloop is verkrijgbaar voor 250,-