Reloop is de laatste tijd druk bezig met hun controller series. Zoals je wellicht weet hebben wij onlangs onze review van de Terminal Mix 4 gepubliceerd, een controller specifiek voor Serato software ontwikkeld. Vandaag lieten ze ons weten dat hun Beatmix 2 Controller nu wereldwijd verkrijgbaar is. Deze controller is ontwikkeld voor een andere DJ software namelijk Virtual DJ.

Twee Kanaals Controller

Beginners, maar ook gevorderde DJ’s, zullen de Beatmix 2 snel ervaren als een twee-kanaals controller en binnen zeer korte tijd volop in ‘the mix’ zijn. De nieuw ontwikkelde, ultra dunne aluminium jogwheels met hun 14 cm omtrek hebben twee werk modes, de ene voor vinylachtig scratchwerk en de ander voor snelle track browsing. De grote transport sectie en hot cue panel zorgen voor triggering en remix mogelijkheden door de dubbele functionaliteit via de Shift layer voor iedere controle element. Gebruikers kunnen makkelijk effecten en filters selecteren en deze ‘afvuren’ dankzij de duidelijke layout van de effect secties, en via de Beat Mash mode is het ook mogelijk om een track creatief te choppen met een simpele druk op de knop. Om nog meer remix mogelijkheden te krijgen, kunnen beat gesynchroniseerde loops met verschillende lengtes gebruikt worden.

De lineaire layout van de twee-kanaals mixer en de populaire Trax Encoder met zijn deck load buttons maken deze klassieke mixer/controller intuïtief, makkelijk in het gebruik en gewoon FUN om mee te mixen. De Reloop Beatmix heeft een geïntegreerde USB audio interface voor gemakkelijk gebruik bij een hi-fi of PA-systeem. Verder kunnen natuurlijk hoofdtelefoons en een microfoon direct op de controller aangesloten worden. En verder zorgen professionele ASIO drivers voor een ultra-lage latency zodat je altijd een strakke mix hebt en snelle respons hebt als je met de controller bezig bent.

De focus bij de ontwikkeling was, zoals altijd, om een ongecompliceerd te kunnen mixen. Om hem uit de doos uit te pakken, aan te sluiten en meteen te beginnen met mixen! Of zoals Reloop het zelf zegt: Mix Your Beats Straight Out Of The Box!