red bull bpm dj appFranse DJ en producer Julien Chaptal brengt zijn eigen DJ setup naar de 21ste eeuw door gebruik te maken van twee iPads en de Red Bull BPM DJ app inplaats van twee draaitafels of CDJ’s. Om aan te tonen hoe ook jij de techniek van de app software voor de iPad kunt aanleren, heeft hij een uitgebreide maar toch makkelijk te begrijpen video tutorial voor de Redbull BPM DJ app gemaakt.

Julien Chaptal

A sturdy and professional application,’ is wat Julien ons vertelt over de app. Als producer heeft hij naam gemaakt met zijn alom geprezen debuutalbum ‘Tokens‘, dat gereleased is in 2008 via het bekende Remote Area label van Dylan Hermelijn, ook wel bekend als ‘2000 and One’. Naast zijn werk als producer en dj, geeft Julien ook les in muziekproduktie, zodat we hem op zijn woord kunnen geloven, dat hij weet waar hij het over heeft!

Tutorial

In onderstaande 15 minuten tutorial, bespreekt Chaptal iedere individuele feature van de Red Bull BPM DJ app vanuit het oogpunt van de professionele DJ. Van de main secties, zoals de ingebouwde mixer, tot aan de kleine details zoals de cue points, alles wordt besproken!

Hou de laatste ontwikkelingen bij rond de BPM app via de nieuwe website of Facebook page.