Afgelopen zaterdag was Patrick Heiloo te gast in het grootste theater van Nederland: het Gelredome. Q-dance had deze locatie omgetoverd tot “The Experiment Dome”. Qlimax – There is no way back! Qlimax is een Hardstyle evenement dat niet alleen bekend staat om de muziek, maar vooral om de show en alles wat daarbij komt kijken.

Entree en eerste indruk

Om 18:30 begon de heenreis naar het Gelredome in Arnhem. Dit was tevens mijn eerste busreis naar een feest via eventtravel en dat beviel me zeer goed! Het grote voordeel aan een geplande busreis, is dat het feest al in de bus van start gaat en dat je gegarandeerd op tijd aanwezig bent. Ik was samen met nog 9 vrienden rond half 10 aangekomen bij het Gelredome. We hadden dus nog ruim de tijd om onze spullen op te bergen en niets van het feest te missen.

Om 10 over 10 stonden we in de zaal waar het voor dat tijdstip al behoorlijk druk was. Gelukkig wisten we een mooie plaats te bemachtigen.

Het feest

22:00 – 23:00: Stana
De Zweedse artiest Stana opende het evenement met een mooie, opbouwende, maar vooral volle hard trance set. De sfeer zat er vanaf het begin al goed in! Tijdens zijn set was het podium nog bedekt met grote witte doeken. Dit jaar stond het podium in de breedte van het stadion, vorig jaar was dit in de lengte.

Interview Stana

Liveset Stana


23:00 – 00:00: Coone Ft. The Opposites
Om 23:00 was de grote aftrap met Coone. Voor zijn set werd het podium onthult aan de hand van een countdown. Deze countdown ging gepaard met prachtige lichteffecten en vuurwerk. Wat de exacte vorm was van het podium, was voor mij een beetje onduidelijk. Het leek op een grote sub woofer met het bekende Qlimax logo in het midden. Coone draaide niet zomaar een set, hij kreeg namelijk gezelschap van The Opposites. Coone maakte dit jaar een remix van hun track “licht uit”. Ook draaide hij een nieuwe remix van “Dom, lomp & famous”. Deze track is gratis te downloaden op de soundcloud pagina van Coone. Al met al een goede set met veel euforie!

Interview Coone Ft. The Opposites

Liveset Coone Ft. The Opposites


00:00 – 01:00: Headhunterz
Headhunterz, de nummer 17 van de wereld DJ lijst presenteerde tijdens zijn set een aantal nieuwe tracks en edits waaronder de volledige uitvoering van “Eternalize (Hard Bass anthem 2012)”. Over het algemeen was het een goede set van Willem. Hij sloot zijn set af met tracks van B-front en op dit moment één van mijn favoriete tracks onder de hardere Hardstyle “Headshot”.

Interview Headhunterz

Liveset Headhunterz


01:00 – 02:00: Zany & The Pitcher Ft. MC DV8
De set van Zany & The Pitcher Ft. MC DV8 was minder dan ik had verwacht. Er werden wel wat leuke edits gedraaid, maar pas bij het laatste half uur kwam ik echt los. Dit had ook te maken met het feit dat Headhunterz wat harder afsloot en hun soft begonnen. De set varieerde tussen harde en euforische Fusion hits.

Interview Zany & The Pitcher Ft. MC DV8

Liveset Zany & The Pitcher Ft. MC DV8


02:00 – 03:00: Noisecontrollers
Noisecontrollers deden een gewaagde set met veel nieuwe tracks en edits. Ik denk dat dit een hint is naar hun nog niet officieel aangekondigde album. Typerend aan de gedraaide tracks is hun eigen sound die je vrijwel direct herkent. Ook werden er wat bekende hits gedraaid als de naar mijn mening Hardstyle hit van het jaar 2011 “Brennan Heart & Wildstylez – Lose My Mind”.

Interview Noisecontrollers

Liveset Noisecontrollers


03:00 – 04:00: Zatox
Het hoogtepunt (de climax) van de avond, Zatox was aan de beurt. Zijn intro begon met het anthem van dit jaar “Zatox – No Way Back” (download gratis). Zatox betekend de beuk erin en dat hebben we geweten ook! Ook hebben we tijdens zijn set een rustig plekje opgezocht op de tribune voor een uurtje rust. Pauzes doen je altijd goed op dit soort feesten.

Interview Zatox

Liveset Zatox


04:00 – 05:00: Ran-D
50% van Gunz 4 Hire, Ran-D heeft dit jaar een enorme vooruitgang geboekt binnen de scene. Op de één of andere manier is Ran-D qua mixtechniek ook prettig om naar te luisteren. Het is anders dan alle andere. Dit maakt hem samen met zijn producties uniek. Gedurende zijn set merk je dat de avond wat rauwer wordt qua muziek en neigt het ook richting Hardcore. Ran-D begon zijn set met zijn 2011 remix van “Living For The Moment“.

Liveset Ran-D


05:00 – 05:30: Gunz 4 Hire
Kings of the underground of ook wel Gunz 4 Hire genaamd zette een live act neer die zo vast stond als een huis. Een ontzettend gave act waarbij de term RAW zeker tot zijn recht kwam. Uniek aan G4H zijn hun maskers, kleding en natuurlijk hun ondergrondse tracks. Ze hebben naar eigen zeggen in een korte tijd heel wat nieuwe tracks geproduceerd en deze ten gehore gebracht op Qlimax. Mijn persoonlijke favoriet van de hele avond. Ze sloten af met een eigen Hardcore track genaamd “de weg kwijt“.

Interview Ran-D & Gunz 4 Hire

Liveset Gunz 4 Hire


05:30 – 07:00: The Prophet
25 jaar in het vak en dan ook nog de langste set op Qlimax draaien. Jawel, The Prophet sloot het evenement af. Het begin leek wat tegen te vallen naar mijn mening, maar dit werd achteraf dubbel en dwars goedgemaakt. Hij draaide wat van zijn eigen Hardstyle tracks en edits en ging daarna verder met wat oude Hardcore tracks. Uiteindelijk sloot hij af met mainstream Hardcore. This was a Q-dance event

Interview The Prophet

Liveset The Prophet


Conclusie

Al met al een zeer geslaagd feest. De show zat goed in elkaar, de intro’s waren prachtig en de boel was strak geregeld. Wat mij betreft beter dan de editie van vorig jaar.

Media & downloads

Ga voor foto’s naar de officiële Q-dance fotopagina.
Download hier het Q-dance fotoboek in PDF.
Bekijk diverse intro video’s op mijn Facebook pagina.
Alle livesets zijn op de officiële soundcloud pagina van Q-dance te downloaden en te beluisteren.