PioneerDJ kondigde begin dit jaar de komst van studio gear aan. Om te beginnen met een set monitoren, waar je binnenkort een review van kunt verwachten en een hoofdtelefoon, de HRM-7.
Nu vraag je jezelf natuurlijk af: kan een DJ specialist goede studio gear produceren? Daar waren wij uiteraard ook reuze benieuwd naar en voelde de HRM-7 aan de tand.

HRM7_DJ2DJ_2

Eerste Indruk

De HRM-7 ziet er volwassen uit. Niet zo opvallend als de DJ lijn maar subtiel. Dat wil zeggen, geen kleuren combi’s, shiny zilveren zijkanten of groot logo. Maar gewoon elegant, mat zwart afgewerkt. Met een subtiel PioneerDJ logo in zwart op de hoofdband. en een klein zilveren logo op de oorschelpen.

Wanneer je hem in je handen neemt, merk je gelijk dat dit een lichte hoofdtelefoon betreft, je raad het al, dit verhoogt natuurlijk het draagcomfort!

Wat zit er in de doos

Naast de HRM-7 hoofdtelefoon zelf, krijg je een tweetal snoeren, één recht en een krulsnoer. Een verkoopplug om van een kleine jack naar een grote te kunnen gaan, zoals je eigenlijk bij elke hoofdtelefoon krijgt. En twee setjes velours oorkussen, zo heb je gelijk reserve. Goed geregeld toch?

Bouwkwaliteit

De HRM-7 zit, zoals je mag verwachten bij een studiohoofdtelefoon, goed in elkaar. Er zit een flexibele band op welke zich goed aan ieders hoofd aanpast. Hij is goed buigzaam, de kabels zijn los te klikken en laten dankzij dit systeem ook niet spontaan los. En de oorschelpen zijn lekker groot en vallen dus over het oor, wat erg fijn is bij langdurig gebruik.

Geluidskwaliteit

De HRM-7 is een over het oor gesloten hoofdtelefoon. Hij klinkt boven verwachting, erg maar dan ook erg goed. Wij hebben hem getest in een studio omgeving en vergeleken met de meest gebruikte studio hoofdtelefoons zoals de Beyer, en waren echt verrast met het resultaat van de HRM-7.

De HRM-7 maakt gebruik van vijfenveertig Ohm drivers met een gevoeligheid van zevenennegentig decibel. Hij heeft een net gescheiden laag en hoog, hierdoor klinkt hij neutraal wat ik als een groot pluspunt zie. Het bereik is enorm groot, maar liefst vijf tot veertigduizend Hertz! Niet dat je dat nu direct hoort, maar je zal het wel merken.

Ook tijdens het opnemen van vocalen, komt de HMR-7 helemaal tot zijn recht, een goede weergave zonder dat er wat wegvalt!

HRM7-dj2dj-1

Plussen & Minnen

  • Geluidskwaliteit
  • Zit comfort
  • keuze uit verwisselbaar krul- en recht snoer

-Geen tasje meegeleverd

Conclusie

PioneerDJ levert met haar eerste studio hoofdtelefoon, direct een topprestatie! Boven verwachting, klinkt en zit de hoofdtelefoon gewoon erg goed. Eigenlijk kan ik ook niets ten nadelen van de HRM-7 noemen en zal hem dan ook iedereen die opzoek is naar zijn of haar eerste of naar een betere studio hoofdtelefoon, deze absoluut aanraden!!

PioneerDJ’s HRM-7 in verkrijgbaar tegen een verkoopprijs van 179,-