Zoals altijd vlak voor een grote beurs kondigt Pioneer iets nieuws aan. De MusikMesse is volgende week dus zoals verwacht: de Pioneer RMX-1000. Een veelzijdige effecten en sample kastje met een aantal vertrouwde functies uit de DJM-2000, DJM-900nexus en de EFX1000.

Isolators

Het meest in het oog springen de grote Isolator knoppen, de isolators kunnen nu ook gecombineerd worden met effecten, de curve/q-factor kan ingesteld worden met de setup utility en opgeslagen worden op een SD kaart als User Setting.

Remixbox – de Setup Utility

Met Remixbox, zoals deze setup utility heet, kan met een computer veel aanpassingen gemaakt worden, deze setup (de User Setting) en eventueel samples worden op een SD kaart opgeslagen en kunnen zo op iedere RMX worden ingelezen. Zo kun je parameters aanpassen voor de effecten (bijv. timing voor Echo, frequentie bereik voor de BPF filters etc) en het max bereik van de Isolator EQ.

Samples op de X-Pad

De RMX-1000 4×4 sample banken die standaard voorzien zijn van bekende TR-909 geluiden: Kick, Snare, Clap en een Hi-Hat. Het triggeren van de samples gebeurt met de x-pad, samples kunnen ook ge-looped worden en ingeladen worden van een SD kaart.

Quantized met de Beat Grid

De Samples kunnen ge-Quantized afgespeeld worden (met de beatgrid van Rekordbox) zodat de sample in sync lopen met de audio. De x-pad kan ook gebruikt worden om zelf beats te maken met de Overdub functie die eigenlijk verschillende loops stapelt.

Scene FX

Dit is het beat-synced effecten deel, waarbij de effecten in 2 groepen zijn ingedeeld (rode/blauwe kleur knoppen) zodat effecten voor de opbouw en breakdown gescheiden zijn. De centrale knop dient voor de dry/wet verhouding en gaat na 100% door en voegt dan en pitch en intensitie toe.

Daarnaast zijn er nog 2 parameters aan te passen met draaiknoppen (sub parameters), deze voegen Resonance en Time toe. Die Resonance is wel diuidelijk, maar Time is lastig te verwoorden, die moet je eigenlijk horen.

Release FX

De EFX-1000 style switch rechts naast de Scene FX is de elegante manier met 3 instellingen om de opgebouwde effecten te beeindigen. De switch schakelt de effecten uit of doet dit in combinatie met de gekozen Release FX.

RMX-1000 VST en AU plugin

Met de RMX wordt een VST/AU plugin meegeleverd die in je DAW software gebruikt kan worden en, indien aangesloten, bedient kan worden met de RMX-1000.

De Pioneer RMX-1000 is beschikbaar vanaf mei 2012 en heeft een adviesprijs van 699 euro.