Opnieuw slaan Pioneer en Loveland de handen ineen op zoek naar nieuw DJ-talent in Nederland en België. Voor de winnaar staat niet alleen nieuwe DJ-gear klaar, maar hij of zij wint een plek in de line-up van Loveland Festival. Onderdeel van Pioneer DJ Contest is de Pioneer DJ Tour langs vier grote steden in Nederland.

Voor het vierde jaar staat de Pioneer DJ Contest in zijn huidige vorm op het programma. Pioneer en Loveland roepen wederom alle aspirant-DJ’s in Nederland en België op om zich in te schrijven. Meedoen is simpel en gratis. Dit jaar wordt niet gevraagd om een videomix, maar een audiomix van maximaal 30 minuten. De mix moet voor 2 juni 2014 ingezonden zijn.

Uit alle inzendingen worden 24 mixen uitgekozen. Na een stemronde op Facebook gaan in totaal 12 DJ’s naar de volgende ronde. Deze ronde vindt plaats in een van de vier steden waar zij in een live-optreden hun kunsten mogen vertonen voor een publiek en deskundige jury.

PioLand_DJ2DJ

Pioneer DJ Tour

De Pioneer DJ Tour reist al sinds 2006 langs diverse steden op weg naar Loveland Festival. De steden die dit jaar worden aangedaan zijn Den Haag, Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. Tijdens de muziekkaravaan geven de beste Nederlandse DJ’s acte de présence en moeten de aspirant-DJ’s zich voor het eerst bewijzen voor een publiek.

De tour stond vorig jaar voor het eerst in het teken van de stichting Music for Everybody. Na een succesvolle eerste samenwerking willen Pioneer en Loveland ook dit jaar de stichting meenemen naar alle steden om zo aandacht te geven aan de minderbedeelden in Nederland.

Draaien op Loveland Festival

In fase 4 van de contest zijn er nog vier deelnemers over. Het strijdveld verplaatst zich daarna weer naar internet. Het is aan de DJ’s om een remix te maken van een bestaande track. De deelnemers kunnen tijdens deze laatste ronde een promocampagne opstarten om zo de meeste stemmen voor hun mix te verzamelen.

Voor de last man or woman standing is een plek vrijgehouden op de Pioneer DJ Underground stage van Loveland Festival tussen grote namen als Kollektiv Turmstrasse, Boris Brejcha, Arjuna Schiks en Rodriguez jr. Het festival wordt dit jaar gehouden op 9 augustus in het prachtige Amsterdamse Sloterpark.

Prijzen

Agenda Pioneer DJ Contest

 

2 juni
Sluiting inschrijven contest
6 juni
Bekendmaking 24 deelnemers contest
27 juni
Pioneer DJ Tour
28 juni
Pioneer DJ Tour
4 juli
Pioneer DJ Tour
5 juli
Pioneer DJ Tour
15 juli
4 remixen deelnemers online
31 juli
Bekendmaking winnaar Pioneer DJ Contest
9 augustus
Loveland Festival

 

Meer informatie of aanmelden voor de Pioneer DJ Contest kan op www.pioneer.nl/djcontest.