Pioneer heeft deze week een firmware update beschikbaar gemaakt voor DJM-2000 bezitters. Deze update voegt nieuwe features toe aan deze mixer waardoor je nog meer uit dit beest kan halen! De DJM-2000 is vrij snel na zijn release de ‘mixer of choice‘ geworden van vele TOP DJ’s en wordt gebruikt in veel bekende en beruchte clubs over de hele wereld. De DJM-2000 heeft deze positie te danken aan haar excellente geluidskwaliteit, bedieningsgemak en unieke features.

Hieronder de belangrijkste veranderingen en toevoegingen aan de firmware uit het originele persbericht:
– Quantized BPM Effects
Dit stelt de timing van de DJM-2000 in op de Beatgrid. De timing van de effecten kan hierdoor gesynced worden met de Beatgrid zoals je die voor de tracks hebt bepaald in Rekordbox. Als je dus een echo hebt lopen (Quantized), en je verlaagd de pitch, zal direct de timing van de Echo mee veranderen.

– Reverb verbeterd
De lengte van de tail van de Reverb is verlengt van zo’n 3 seconden naar dik 30 seconden. Ook de geluidskwaliteit is sterk verbeterd.

– Noise kan harder
Het volume van de Noise Color FX is verhoogd, ook in harde tracks kun je nu goed de noise gebruiken. Ook is het volume van de Oscilator van de Sidechain Mix verhoogd waardoor je ook deze beter en ruimer kunt gebruiken in een mix.

– Dry/Wet Filter Beat Effect
Als je de draaiknop voor dry/wet gebruikt tijdens het gebruik van het Filter Beat Effect fungeert deze nu als dry/wet control en niet als volume control voor de filter.

LET OP: Je CDJ-900/2000’s dienen ook van de laatste versie firmware voorzien te zijn voordat Quantized BPM effects werkt.

De nieuwe firmware voor de DJM-2000 download je hier. Firmware voor CDJ-2000: nieuwste versie is 4.04 download je hier. De Pioneer DJM-2000 mixer is in Nederland verkrijgbaar voor ongeveer 2300 Euro.