In-Ears ook wel ‘oordopjes’ genoemd in de volksmond zijn enorm populair onder de mobiele gebruikers. Denk hierbij aan muziek luisteren via je smartphone of MP3 speler.  Zeker in de bus, trein maar ook in de sportschool zijn ze ondenkbaar. Echter zie je ze ook winnen aan populariteit in de DJ Booth. Oke, dan praten we wel over iets andere dopjes dan degene die bij de gemiddelde iPhone zitten maar toch, in principe zijn ze hetzelfde. Pioneer kondigde afgelopen jaar hun variant van deze ‘Pro’ In-Ears aan; de DJE-1500 en de DJE-2000. wij waren natuurlijk reuze benieuwd hoe deze klinken maar zeker ook hoe ze zich houden tijdens een DJ set.

Pioneer_DJE-2000_DJ2DJ_Review

Eerste Indruk

Toen de DJE-2000 bij mij thuis arriveerde viel me gelijk op dat Pioneer deze In-Ears echt professioneel neerzet. Ten eerste de verpakking, een degelijke harde kartonnen om doos voorzien van magneet sluiting. Met daarin een kunststof mal voorzien van een foam laag waar de vorm van de oordopjes netjes is uitgesneden. Tussen de kunststof boven en onderkant bevinden zich naast de gebruiksaanwijzing de accessoires van de DJE. Zo wordt er een degelijk hard synthetisch leren tasje geleverd voorzien van een ritssluiting maar ook een verloop plug (grote jack) en genoeg dopjes voor over de In-Ears zodat er voor eenieder wel een passende vorm bijzit. En als laatste wordt er een klein borsteltje geleverd waarmee je de dopjes gemakkelijk schoon kunt vegen.

De DJE-2000 ziet er erg mooi uit. Oog voor detail is hier zeker zoals we inmiddels van Pioneer gewend zijn, weer aanwezig. De kabel heeft een stoffen omhulsel waarmee schade aan de kabel beperkt word. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een ritssluiting. Ook wordr door deze stoffen buitenlaag het ‘twisten’ van de kabel voorkomen, in de raken behoord vrijwel tot de verleden tijd. De aanduiding voor links en rechts zijn goed gedaan middels de rechter kant is een rode kleur gegeven.

Bouwkwaliteit

De DJE-2000 voelen erg goed aan voor een setje In-Ears. Er zit een degelijke mini jack aansluiting aan welke een stuk over de kabel doorloopt zodat er niet snel een knik in zal komen. De draad in voorzien van een stoffen omhulsel. En het belangrijkste wellicht, het design is zo gemaakt dat je de draad achter je oren door moet leiden om ze goed in je oor te plaatsen. Dit voorkomt natuurlijk ook ongewenst uittrekken van de doppen waneer je per ongeluk ergens achter blijft hangen.

De oortelefoontjes zelf zijn los te klikken van het snoer, wat ik een groot pluspunt vind. Je kunt dus makkelijk alleen het snoer vervangen wanneer dat nodig is, in plaats van een hele nieuwe set te moeten kopen. Hier is dus goed over nagedacht!

Ook de doppen zijn gemakkelijk te vervangen en worden in diverse maten meegeleverd. Ook in verschillende materialen en pasvormen. Denk hierbij de herkenbare vormen die je bij elke oordopjes treft maar ook foam (Comply) welke zich beter naar je oor aanpassen. Ik raad je wel aan om hiermee te experimenteren om te kijken welke jouw het beste passen/ het geluid afsluiten.

Geluidskwaliteit

De DJE-2000 geeft pas een goed geluid wanneer de volgende regels aangehouden worden. Zorg voor de juiste doppen. Ze moeten goed zitten maar zeker ook goed afsluiten want en mag geen geluid verloren gaan anders merk je dit direct. Daarnaast moeten de doppen inspelen. Doe je dit niet, dan klinken ze gewoon niet helemaal lekker. Let op, inspelen moet bij elke professionele vorm van In-Ears.

Wanneer je dit doet, dan heb je hier een hele nette set welke echt erg aangenaam klinken. Pas echter wel op want ze geven wel erg veel laag. En hierdoor kan bij sommige muziek stijlen het hoog en of midden wat verdrukt raken. Bedenk dus goed of dit iets voor jouw is of niet. Als je een setje In-Ears wilt gebruiken met minder laag is de DJE-1500 wellicht een optie. Daar zit gewoon een enkele driver in (geen dula driver systeem als de DJE-2000) die minder laag weergeeft dan de 2000.

In Gebruik

De DJE-2000 worden neergezet als professionele DJ In-Ears. Nou een kleine kanttekening want ik heb ze natuurlijk flink tijdens verschillende activiteiten getest de afgelopen weken. Zo heb ik ze gebruikt in het openbaar vervoer, tijdens het sporten, Beatport shopping, lui op de bank, natuurlijk ook tijdens het draaien en terwijl ik dit typ.

Eerlijk is eerlijk, ik vind het een erg prettig setje In-Ears tijdens alledaags gebruik. Ze zitten lekker, zeker na het kiezen van de juiste doppen. In mijn geval bleken de Comply foam dopjes het beste. geen irritatie en sluiten perfect af! Zorg er wel voor dat je oren goed schoon zijn, oorsmeer kan ervoor zorgen dat de dopjes uit je oren kruipen en dus niet goed meer afsluiten. En afsluiten doen ze erg goed. Ik heb ze tijdens twee busritten tijdens spitsuur gebruikt maar ik was helemaal afgesloten van mijn omgevingsgeluid! Erg prettig en enorm groot pluspunt voor de DJE-2000. Ook tijdens het sporten zijn ze ideaal. Ze blijven dankzij de constructie goed zitten zelfs tijdens hogere activiteit.

Tijdens een lange luistersessie komen ze pas echt goed tot hun recht. Het geluid is gewoon zo prettig en de pasvorm zo goed dat je vergeet dat je ze in hebt. En omdat ze zo goed afsluiten hoef je ze dus ook niet hard te zetten om toch een aangenaam geluid te krijgen. Ook een van de redenen waarom ik ze nu; tijdens het schrijven van deze review ook weer in heb. In plaats van over de speakers muziek te luisteren: de afsluiting. Je kunt je zo goed concentreren op datgeen je doet, heerlijk!

Maar nu hetgeen wat iedereen natuurlijk wil weten, hoe gedragen ze zich tijdens het draaien. Nou, op zich erg goed, ze sluiten lekker af, het snoer is lekker stevig, ze gaan niet snel irriteren en ze zijn gemakkelijk mee te nemen. Maar zou ik ze ook echt tijdens een DJ set gebruiken? Nee, waarom niet? Ik vind dat ze voor mij persoonlijk te veel laag hebben. Is dit je ding, dan is het goed maar voor mij is het teveel. Dan zou ik persoonlijk naar zijn kleine broertje de DJE-1500 kijken, welke minder laag geeft en dus voor mij persoonlijk daar beter tot zijn recht komt. Los hiervan is het draaien met In-Ears eigenlijk best fijn. Zeker vanwege de afsluiting die ze geven.

Plussen en Minnen

  • Zit comfort

  • Afsluiting

  • Geluidskwaliteit

  • Meerdere doppen bijgeleverd

  • Snoer vervangbaar

  • Prijs

  • Wellicht iets teveel laag tijdens het draaien

  • Geen Ipod / Iphone control in de kabel

Conclusie

Pioneer levert met de DJE-2000 een erg mooie set In-Ears af. Welke naast er goed uit te zien ok nog eens aangenaam klinken. Oke, voor gebruik tijdens het draaien wellicht teveel laag maar voor de rest zijn ze erg maar dan ook erg fijn. Met name de afsluiting en degelijke kabel alsmede pasvorm maakt dit tot een aangename set oordoppen. Hier zullen ze nog vaak gebruikt gaan worden al is het alleen al maar tijdens het schrijven want er is niks zo fijn als je goed kunnen concentreren zonder constant afgeleid te worden door omgevingsgeluiden.

De DJE-2000 zijn in Nederland verkrijgbaar tegen een verkoopprijs van 279,-

pioneer_dje_2000_in-ear-dj2dj_nl