Vandaag verrast Pioneer ons met het bericht dat ze met een nieuwe DJ controller komen die voor de beginnende digitale DJ wel eens zeer interessant kan gaan worden. Met een erg vriendelijke prijs zal deze, twee kanaals, Serato controller wel eens voor hoge ogen kunnen gaan gooien. Met de DDJ-SB introduceert Pioneer ‘het kleine broertje’ van de DDJ-SX en de DDJ-SR.

pioneer-DDJ-SB_top-serato-intro-dj2dj_nl

Pioneer DDJ-SB

De SB is een compacte lichtgewicht instapklasse controller, doordat hij geen aparte voeding nodig heeft is hij overal te gebruiken. Bij de controller wordt de Serato DJ Intro software geleverd. De DDJ-SB heeft de layout van de bekende SX/SR met een aanraak gevoelig jogwheel als de DDJ-SR en de herkenbare pads daaronder. Bij de SB zijn de pads natuurlijk iets kleiner maar bieden bijna net zoveel mogelijkheden. Een compleet nieuwe feature die Pioneer heeft toegevoegd is de Filter Fade. Bij gebruik van deze functie kan de crossfader gebruikt worden om een mix te maken waarbij niet het volume overloopt, maar er eigenlijk twee filters tegelijk te gebruiken zijn.

pioneer_ddj_sb_3_l

Specificaties

– tweekanaals DJ controller
– speciaal voor Serato DJ
– Serato DJ intro meegeleverd
– microfoon-ingang: 6.35 mm jack
– masteruitgang: RCA stereo (tulp)
– hooftelefoonuitgang: 1x 6.35 mm jack en 1x 3.5 mm mini-jack
– frequentierespons: 20 Hz – 20 kHz
– harmonische vervorming: < 0.005 %
– signal to noise ratio: 90 dB
– afmetingen: 487 x 271 x 59 mm
– gewicht: 2.1 kg
– kleur: zwart

Zoals gezegd de DDJ-SB wordt geleverd met Serato Intro software, de eindgebruiker kan zelf besluiten Serato DJ aan te schaffen waarbij de mogelijkheden van de DDJ-SB verder worden uitgebreid. De prijs van de Pioneer DDJ-SB wordt 209,- euro exclusief BTW (249,- incl). Pioneer verwacht half januari 2014 de controller te kunnen gaan uitleveren aan de shops in Nederland.