Deze zagen we effe niet aankomen: Philips stapt samen met Armin van Buuren in de DJ gear markt met de M1X-DJ sound system. Met dit systeem kan iedereen vanaf één draagbaar apparaat mixen, draaien en muziek delen. Armin van Buuren: ”Samen willen we meer mensen inspireren om muziek te luisteren, maken en delen.

Philips_M1X-DJ_sound_system_DS8900_Image 2_KI

De Philips M1X-DJ heeft ingebouwde luidsprekers met een vermogen van 80 watt. Tevens heeft hij een iPad dock en is hij compatible met Apple Lightning. Verder heeft hij Bluetooth voor het afspelen van je muziek vanaf je telefoon of tablet. Bovenop deze boombox heeft de M1X-DJ een volledige DJ controller met twee jogwheels, crossfader en een mixer. In combinatie met de djay 2 app van Algoriddim kun je overal een vette DJ set spelen.

“Fans vragen me vaak wat voor apparatuur ze moeten kopen als ze zelf willen beginnen met mixen”, zegt Armin. “Een hoop spullen zijn erg duur, dus wilde ik met de M1X iets creëren dat voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is. Nog een voordeel aan de M1X is dat je er overal mee kan mixen, of dat nu op het strand, in het park of op de straat is: het is de ghetto blaster van vandaag.”

Bij Philips zijn we geobsedeerd met geluid, en in Armin van Buuren vonden we een samenwerking met een globaal icoon die deze passie deelt”, aldus Wiebo Vaartjes, CEO van Philips Lifestyle Entertainment. “Met Armin’s unieke inzicht hebben we ideeën van de tekentafel uit kunnen werken tot een innovatief product waarmee meer mensen hun passie voor muziek kunnen delen.

Live uitzending van A State of Trance radio show vanuit Berlijn

Vanavond, van 20.00-22.00, zal Armin een speciale live uitzending vanuit een geheime locatie in Berlijn doen. Tijdens deze radio uitzending zal de Nederlandse DJ een speciale aankondiging doen over zijn aanstaande ASOT650 tour en haar officiële anthem. Iedereen kan live meeluisteren via www.astateoftrance.com.

M1X-DJ System

Het system is makkelijk in gebruik en biedt een authentieke DJ ervaring voor beginners en professionals, afhankelijk van welke wijze men de mogelijkheden gebruikt. Met verschillende inputs en outputs kunnen aspirant artiesten de M1X-DJ koppelen aan grotere stereo systemen voor het echte club-geluid. Via Bluetooth verbinding is het bovendien mogelijk om je favoriete muziek door te sturen. Als het feest zich verplaatst naar buiten of een andere locatie die geen stroom heeft, zal de M1X-DJ 5 uur doorgang met D cell batterijen. De Philips M1X-DJ Sound System zal vanaf November 2013 verkrijgbaar zijn.

Voor meer informatie en technische specificaties, check www.ifa.philips.com. Voor meer informatie over Armin van Buuren, check www.arminvanbuuren.com.

De Philips M1X-DJ Sound System is te koop in november 2013 en heeft een adviesprijs van 399 euro.