Armin van Buuren staat bekend als artiest welke bijzonder veel eisen aan geluid stelt. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij een samenwerking aan zou gaan met een van de grote audio merken. Ook dat dit voor de ontwikkeling van een hoofdtelefoon zou zijn, kwam dus niet uit een onverwachte hoek. Echter de partij waarmee wel; Philips. Okay, het bedrijf staat al jaren bekend om haar audio afdeling, echter niet in het DJ segment. En daar komt is met de komst van de A5-PRO vernieuwing gekomen. Maar hoe klinkt deze? Daar waren wij natuurlijk ook bijzonder benieuwd naar en voelde de A5 aan de tand!
A5_PRO_Site

Eerste Indruk

Philips A5-PRO voelt zoals je mag verwachten van een hoofdtelefoon die zich op de professionele markt richt, gewoon goed aan. het is een stevige, wat aan de zware kant maar toch enorm flexibele hoofdtelefoon. Hij is strak afgewerkt en krijgt dankzij de lederen hoofdband een klassieke tint Wat bij de A5 gelijk opvalt, zijn de verwisselbare caps op de buitenzijde van de oorschelpen. Op die manier kun je hem zijn zijn eigen uiterlijk geven. Cool toch!?

Wat zit er in de doos

Om te beginnen natuurlijk de hoofdtelefoon zelf. Ook is er gedacht aan een stevige draagtas, wel zo makkelijk om hem te kunnen vervoeren. Een vervangbare kabel met zoals we bij hoofdtelefoons gewend zijn, een losse jack verloop plug. Extra oorkussens zodat er altijd de juiste voor je bijzit. En als laatste een summiere beschrijving.

Bouwkwaliteit

Daar zit het met de A5-PRO wel goed mee. Er is goed te merken dat deze hoofdtelefoon ontwikkeld is in samenwerking met een DJ. Zo is er is goed gelet op de zwakke punten van andere modellen. Voor de A5 heeft Philips de de scharnierpunten speciaal ontwikkeld. Hierbij is goed gelet op het inklappen van de oorschelpen en het individueel kunnen draaien hiervan. Ook de schelpen zelf, hebben een lichte kantel functie, dankzij dit design sluit de hoofdtelefoon altijd perfect af over je oren.

Een andere belangrijke feature aan de A5-PRO is zijn buigzaamheid. Hij is erg ver op te rekken. Dit zou je in eerste instantie niet denken, want hij voelt redelijk stug. Maar niet is minder waar, wij stonden echt te kijken wat hij aankan. Een groot plus punt dus.

De lederen hoofdband vind ik ook een plus punt. Hierdoor kun je de A5 langere tijd dragen zonder dat deze gaat irriteren. Hij blijft prettig aanvoelen.

De kabel is zowel op de linker als rechter oorschelp te klikken en deze blijft goed zitten. Wat hem makkelijker draagbaar maakt want de een luistert graag links voor en de ander rechts. Maar deze is ook nog een lang uit te trekken. De Krulsnoer is op zijn korts 1,3 meter en kan uitgerekt worden tot 4,7 meter. Dat is erg lang! De meeste concurrenten halen maximaal drie meter.

En als laatste, de oorkussens zijn te vervangen. Zo kan iedereen zijn persoonlijke voorkeur qua grote of dikte gebruiken. En kun je net als bij de HD25 kiezen tussen leder of Velours kussens. Maar natuurlijk ook gemakkelijk vervangen wanneer deze versleten zijn.

Let wel op, hij is wat zwaar, dus daar moet je wel van houden.

A5PRO_Review_SITE_DJ2DJ

Geluidskwaliteit

Ook hier is de samenwerking met Armin goed te merken. De A5-PRO klinkt bijzonder goed. En heeft gelukkig zijn eigen karakteristieke geluid. Hij klinkt in tegenstelling tot bijvoorbeeld een HD25 of V-Moda heel ruimtelijk. Dit komt doordat de midden en hoge frequenties extra benadrukt zijn. Let wel op, dit is niet bij elke muziekstijl even prettig. Maar bij een Trance set juist perfect! En natuurlijk is de A5-PRO met trance in het achterhoofd ontwikkeld.

Gebruik je hem bij normale luistersessies, dan is dit een erg prettig klinkende hoofdtelefoon welke ook nog eens lang te dragen is zonder dat hij gaat irriteren. Dus ook voor hifi gebruik zou je hem zeker kunnen overwegen.

Plussen en Minnen

  • Bouwkwaliteit
  • Geluidskwaliteit
  • Vervangbare caps
  • Lange kabel
  • Prijs
  • Gewicht

Conclusie

De A5-PRO is een erg goed uitgewerkt product. Niet alleen design maar zeker ook geluid en bouwkwaliteit stonden hoog in het vaandel bij de ontwikkeling hiervan. Het feit dat je de caps en oorkussens na wens kunt vervangen geeft een stukje zekerheid voor langdurig gebruik. En als laatste het draagcomfort zorgen ervoor dat dit een erg fijne hoofdtelefoon is. De vraag is alleen nog of de geluidskwaliteit de jouwe is maar daar kom je alleen maar achter door hem te testen. Toch heb ik alleen maar lof over de A5-PRO, het is gewoon een erg fijne hoofdtelefoon!

Philips A5-PRO is in Nederland verkrijgbaar tegen een verkoopprijs van 349,-