Dit jaar komt b2s met een nieuw Hardcore evenement, op een nieuwe locatie met twee area’s. In zaal #001 staat een veelbelovende line-up klaar voor een avondje Mainstream Hardcore, maar voor het hardere werk moet je in #002 zijn. Eén ding is zeker: 22 september 2012 staat het Klokgebouw in Eindhoven in het teken van #PH12. b2s blikt vooruit met de makers van de mix-cd: Dyprax en Partyraiser.

#PH12 Anthem

Robert (Dyprax) heeft naast het mixen van CD1 ook het anthem geproduceerd: “Intro is gefixt, nu de kick afmixen en de vocals toevoegen, dan is het klaar. Ik heb MC Syco als stem gekozen, hij is toch wel mijn favoriete MC. De mix-CD is ook zo goed als af, ik heb een mooie lijst samengesteld met mijn favoriete platen van dit moment. Het worden in ieder geval twee knallers van CD’s, reken daar maar op!” Wesley (Partyraiser) wil de muziekstijl van area #002 vertegenwoordigen: “Naar mijn weten heb ik een gave tracklist samengesteld met veel nieuwe artiesten die ik een kans gun. De inhoud van CD2 weerspiegeld mijn beeld van de tweede area op #PH12.”

Klokgebouw Eindhoven

Beide heren weten nog niet precies wat ze moeten verwachten van het Klokgebouw, ze hebben er ook nog nooit gedraaid. Robert heeft er wel goede verhalen over gehoord: “Van een goede vriend, en DJ, heb ik begrepen dat het Klokgebouw een toplocatie is, de akoestiek moet echt super zijn, dus mijn verwachtingen zijn hoog!” Het Klokgebouw zal waarschijnlijk moeiteloos aan zijn verwachtingen voldoen, maar gaat Robert ons ook net zo’n mooi anthem produceren als wij hopen? “Al mijn tijd en energie gaat er nu naartoe, veel meer dan bij een normale track. Een anthem moet gewoon goed zijn, het wordt enorm in de schijnwerpers gezet dus verdiend alle aandacht. Daar ga ik gewoon voor zitten, en ik stop pas als het klaar is.” Er zit niets anders op dan in spanning afwachten tot het eindelijk zo ver is. Hij onderstreept nog één keer: “We gaan er 22 september een onvergetelijke avond van maken in Eindhoven! Keep it Hardcore!”

Area #002 is voor de harde Hardcore, Wesley licht toe: “Ik begreep dat b2s met deze zaal de hardere Hardcore wil promoten, net even wat anders dan 8 uur hetzelfde mainstream ritme.” Vanuit zijn achterban was wel commentaar, die zagen hem liever in #001 draaien. Daar denkt Wesley zelf anders over: “Normaal zou ik liever op de Hardcore-stage draaien ja, ik wordt vaak ten onrechte op Industrial-stages geboekt. Op #PH12 is de tweede area niet bedoeld als Industrial, maar als harde Hardcore. Ik draai harde Hardcore met mijn eigen sound er in. Deze area is dus juist helemaal mijn stijl. Ruig maar wel toegankelijk voor een Hardcore line-up. Dat past ook perfect in dit concept en daar gaat b2s hoge ogen mee gooien denk ik!”

De locatie is voor de Hardcore scène nog nieuw, wat verwacht jij van het Klokgebouw? “Ik heb helemaal geen verwachtingen omdat ik de locatie totaal niet ken, maar b2s kennende stappen ze niet zomaar ergens in als zij er niet zeker van zijn dat het een knallende party gaat worden. Dus ik ga er vanuit dat dit een topper gaat worden en ben ik zeer benieuwd.”

Studio Time

Wesley zit tot 22 september niet stil. “Ik ben bezig in de studio! Het was nooit echt mijn ding, meer een moetje, maar ik zit de laatste tijd erg veel in de studio. Ik heb enorm veel geleerd wat produceren betreft en vind het daarom ook steeds leuker om zelf tracks te maken. Een aantal van mijn nieuwe creaties komen ook op de mix-CD te staan! Ik heb ze al een paar keer gedraaid, maar nog niet uitgebracht, dus deze cd leek mij een mooie gelegenheid!” Dus je zit de komende maanden alleen maar in de studio? “Nee, zeker niet! Op dit moment ben ik ook erg veel in het buitenland te vinden, onder andere vanwege mijn Europa tour.  Ik heb naast dit project nog een ander groot optreden en wat solo-optredens voor de boeg.”

Robert blijft voorlopig wel in zijn studio, hij komt er pas uit als hij klaar is: “Ik doe erg lang over een track vergeleken met collega’s die al meer ervaring hebben. Het maken van een track op zich duurt maar twee tot drie weken, maar in het masteren en de puntjes op de i zetten gaat bij mij veel tijd zitten. Ik ben ook nog erg kritisch, dus dan zit je alles bij elkaar al snel op een maand, misschien wel anderhalve maand. Zeker als het om het anthem voor #PH12 gaat, dat moet gewoon een knaller worden!”

#PH12