Organisatie Lose Your Mind zette afgelopen zaterdag (3 maart 2012) samen met ongeveer 1500 bezoekers de Kdanz in Schagen op zijn kop met het Hardstyle feest Penoze “Kings of the Underground”. Het leek mij leuk om naast alle grote events en festivals ook eens wat te schrijven over een feest uit de buurt.

 

Als we even Googlen naar de naam Penoze kom je al gauw termen als “onderwereldfiguren” tegen. Op het feest zelf zien we dit qua styling en de rauwe line-up terug. Naast deze editie zijn er in het verleden ook edities geweest die opkomend talent de kans geeft om verder te komen.

De line-up van “Kings of the Underground” zag er als volgt uit:

Area 1. Kings of the Underground:
22:00 – 23:00 Bakero
23:00 – 01:00 GEMS & The Emperador
00:30 – 02:00 E-Force
01:30 – 03:00 Code Black
02:30 – 04:00 Frequencerz
04:00 – 05:00 Adaro & The R3belz
05:00 – 05:30 The R3belz
05:30 – 06:00 Gunz for Hire

mc. Shizzler

Area 2. The Magic Show:

23:00 – 00:00 San Miquel
00:00 – 01:00 Zero Sanity
01:00 – 02:00 Juized
02:00 – 03:00 Tartaros
03:00 – 04:00 The Geminizers
04:00 – 05:00 Mind.Illusion

Entree en eerste indruk

Bij binnenkomst (rond 23:30) was het publiek al redelijk warm en neigde het al wat naar Raw Hardstyle. De sfeer en het geluid was perfect en kwam al veel vrienden en andere collega DJ’s tegen. De eerste set die ik ten gehore kreeg was die van GEMS & The Emperador. Een lekkere volle set met commerciële, maar toch ook wel lekkere stevige tracks, een perfecte opwarmer al zeg ik het zelf!

 

Gedurende de nacht

Na de set van GEMS & The Emperador was het de beurt aan E-force. Ik heb hem nog nooit live horen draaien, maar moet zeggen dat het erg leuk klonk! Hij draaide ook wat eigen tracks en edits. E-force draaide dit jaar ook op Hard Bass samen met de A2 allstars.

Om 01:30 was het de beurt aan Code Black. Een artiest waarbij al zijn tracks lekker klinken. De set neigde naar een commerciële set, maar werd langzaam maar zeker opgevangen met Raw Hardstyle.

 

Ook Frequencerz hoorde ik die avond voor het eerst. Op Partyflock kom je veel mensen tegen die naar hun zeggen een set hebben gehoord die boven hun verwachtingen was. Hun set was echt een knaller! Tijdens de set van Frequencerz ben ik ook een kijkje gaan nemen bij Area 2: The Magic Show. Hier maakte ik de laatste 10 minuten van Tartaros mee. Ook een artiest waarbij ik nog vraagtekens had, maar die ook zeker wat leuke tracks draaide. Wat mij voornamelijk opviel aan deze area was de warmte.

Na Tartaros ben ik weer terug gelopen naar Area 1 om wat te drinken op het VIP deck. Hier ontmoette en sprak ik wat van de artiesten die zelf draaide op de avond.

 

Adaro is resident op Penoze en zien we dan ook terug op de volgende Penoze “Breaking the lawsamen met Zany en “the local suspects”. Adaro draaide samen met de Italiaanse artiest The R3belz en was naar mijn mening toch wel een hoogtepunt van het feest. We kennen de The R3belz van hun vaak duistere en rauwe Hardstyle. Gecombineerd met de sound van A2 records was dit gewoon ultiem als Hardstyle liefhebber. Ook draaide The R3belz nog een solo set van 05:00 tot 05:30 waarbij ook de nieuwe track van Zatox – My Life ten gehore werd gebracht.

Om 05:30 was dan eindelijk het moment waar iedereen op wachtte, de Kings of the Underground: Gunz For Hire. Deze live-act was voor mij ook de reden om het feest te bezoeken. Ik heb ze al eens eerder gehoord op Qlimax, waarbij het hele Gelredome op zijn kop stond. Typerend aan Gunz For Hire zijn hun maskers en smokeguns. Bekijk hieronder een korte video van hun set.

 

Conclusie

Voor wie van de wat hardere Hardstyle houd zal zich bij Penoze prima thuis voelen. Ik hou zelf wel van alle takken binnen de Hardstyle en heb me dan ook zeer vermaakt op deze editie van Penoze. Ik hoorde van veel personen dat de bass een tikkeltje teveel was, maar dit werd later op de avond wat gereduceerd. Qua organisatie was alles goed geregeld en vooral duidelijk (duidelijkheid wil nog wel eens ontbreken op dit soort feesten). Echt een leuk feest voor de liefhebber, maar ook zeker een aanrader voor de nieuwkomers in de scene. De volgende editie zal op 5 mei 2012 plaatsvinden in de Kdanz in Schagen. Ga voor tickets en info naar de Lose Your Mind website.

Media & downloads

Ga voor foto’s naar de Facebook pagina van organisatie Lose Your Mind.
Volg Lose Your Mind op Twitter.