Gisteren kwam Novation onverwachts met de opvolger voor hun Launchpad midi controller. Volgens Novation is de Launchpad S een evolutie van zijn voorganger, die de manier waarop we met Ableton Live werkten compleet nieuw gedefinieerd heeft. Novation zal met de nieuwe S de concurrentie aangaan met de Push controller van Ableton zelf.

Launchpad S

Met een grid van 64 ‘launch’ pads krijg je hands-on controle over muzieksoftware zoals Ableton Live maar ook FL Stduio bijvoorbeeld. De controller is speciaal ontworpen voor lanceren van loops/clips en om effecten mee te triggeren. De Launchpad geeft verder natuurlijk ook volledige mixer controle inclusief volume, effect sends, pan, mute, solo en ‘track arm’. Met de grid kun je verder drums en one-shot samples spelen. Een tweede ‘user mode’ geeft je de mogelijkheid om vrijelijk pads toe te wijzen om andere software parameters mee te controleren.

De Launchpad S wordt geleverd met de speciale Ableton Live Launchpad Edition. Verder krijg je ook een versie van Novation Bass Station (bass synth plugin) en uitgebreide loop en sample content van Loopmasters.

Specificaties

– MIDI-controller
– vervolg op Novation Launchpad
– nog heldere knoppen
– snellere verversingsfrequentie
– werkt met alle MIDI software op PC of Mac en met iPad (via Camera Connection Kit!)
– muziek maken en tracks mixen
– zeer intuïtief grid van 64 multi-color knoppen
– o.a. clips starten en bewerken, loops en effects afspelen, mixer aansturen
– lichtgewicht
– voeding: via USB
– inclusief Ableton Live Launchpad Edition, Bass Station, Loopmasters content

De Novation Launchpad S wordt eind deze maand leverbaar tegen een prijs van rond de 200 Euro.